Pracht goal Lingen helpt SVS niet tegen Hellevoetsluis

Het nieuwe seizoen is net twee minuten oud als SVS-spits Raymon Lingen de bal in het doel doet ploffen. Een voorzet van de linkerkant controleert de van Victoria 04 over gekomen spits met zijn hoofd om vervolgens de bal snoeihard achter doelman Danijel Ribaric te schieten. Welkom in de Tweede klasse D.

“Nu telt het doelpunt alleen niet”, zegt een balende van Lingen na afloop van SVS – Hellevoetsluis. Niet dat zijn knappe treffer werd afgekeurd maar zijn treffer bleek achter af niks waard. Hellevoetsluis wist na een wedstrijd met voldoende kansen aan beide kanten de drie punten nog mee te nemen (2-3). Het doelpunt van Lingen wordt in de twaalfde minuut te niet gedaan wanneer Julian van der Geest de fout in gaat. Hij schuift zo de bal in de voeten van Jarno Huysman die met een schuiver doelman Bart de Keijzer passeert.

De ploeg van trainer Wout Ooms lijkt van slag door deze tegenslag maar dan is daar Muhammed Hidir. Als een duveltje uit een doosje komt hij in de negenentwintigste minuut voor zijn man. Tergend langzaam rolt de bal in het Hellevoetse doel. 2-1. Tot de zeventigste minuut gaat het uitstekend voor de club uit Capelle. Via Jonathan Linger en Hidir krijgen de blauw-witten kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas stond de van een whiplash herstelde Ribaric uitstekend te keepen en ranselde hij tot twee maal de bal uit de linkerbovenhoek.  

Vergeten te voetballen

“Vanaf de zeventigste minuut vergeten we eigenlijk te voetballen”, reflecteert Lingen. Het zorgt voor twee doelpunten van de Hellevoetse spits Tom Sleeuwenhoek. De laatste valt in de laatste minuut. “In de negentigste minuut sta je nog op een punt en dan is dit wel heel zuur ja.”

Afgelopen seizoen werd Hellevoetsluis tweede en alleen op doelsaldo geen kampioen. Een ploeg die dus opgaat als titelfavoriet. “Als zij een van de toppers zijn, hebben ze dat vandaag niet laten zien,” aldus Lingen, “dan hebben wij ons ook op de kaart gezet vandaag.

Volgende week speelt SVS uit tegen Zuidland. Aan de fans die deze lange reis niet willen maken, is gedacht. IJssel-sport is er live voor u bij.

Opstelling SVS: De Keijzer, Van der Geest, De Winkel, Peeters, Sonnevelt, Badal, Valk, Linger, Y. De Lely, Hidir, Lingen.

Beluister hier het interview met de maker van de 1-0 Raymon Lingen.

Beluister hier het interview met de trainer van SVS, Wout Ooms.

Delen

Advertentie