Nieuwerkerk komt goed uit winterstop door winst op Hillegersberg (4-1)

V.v. Nieuwerkerk begint de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Hillegersberg, de ploeg die vlak voor de winterstop CKC versloeg.

Nieuwerkerk weet dus dat de ploeg uit Hillegersberg niet onderschat moet worden. Ondanks de winterstop zijn nog niet alle spelers teruggekeerd van een blessure en was het voor trainer Ron Luijten nog puzzelen naar de juiste opstelling.

De wedstrijd begint van beide zijden rustig, er gebeurt nagenoeg niets voor beide doelen. Toch is er na tien minuten de nodige commotie als de scheidsrechter een speler van Hillegersberg een rode kaart voorhoudt. Eigenlijk is er niets aan de hand, twee spelersbank Hillegersberg lopen tegen elkaar op in het strafschopgebied van Nieuwerkerk. Blijkbaar zag een van deze spelers dit niet goed, ging verhaal halen bij de scheidsrechter, gebruikte het K-woord en kon vertrekken met rood. Nieuwerkerk opnieuw dus met een man meer .

Of dat nu echt een voordeel is, valt te betwijfelen. Nieuwerkerk wist in de eerste helft geen raad met de man meer. Er kwamen wel kansen, onder andere voor Remco Langerveld, wiens inzet van 5 meter door de goalie van Hillegersberg werd gestopt. Ook een kopbal van Bart Slob werd kundig door de doelman verwerkt. Stefan van der Vlegel schoot in de 35e minuut rakelings naast na goed voorbereidend werk van Rick Kramer. De ruststand was derhalve 0-0.

De tweede helft was amper begonnen of de bezoekers kwamen op 0-1. Het was het eerste schot van de gasten tussen de doelpalen en gelijk raak. Nauwelijks 3 minuten later wordt Remco Langerveld gevloerd binnen de beruchte lijnen, dus strafschop. Remco zelf neemt de strafschop, maar de doelman redt en de bank van Hillegersberg veert op. Dit is natuurlijk voor die ploeg wel lekker. Maar Nieuwerkerk komt toch langszij. In de 60e minuut schiet Rick Kramer van dichtbij hard in na goed voorbereidend werk van Bilal Ouahabi.

Er komen meer mogelijkheden voor de ploeg van trainer Ron Luijten. Wayne van den Burg en Stefan van der Vlegel schieten echter nog naast. In de 70e minuut komt Jeffrey Bos voor Bilal Ouahabi. Een minuut later komt Nieuwerkerk op voorsprong. Remco Langerveld schiet de 2-1 binnen na een omsingeling van Nieuwerkerk op het doel van Hillegersberg. Daniël da Cruz was de aangever. Daarna komt Leon Hulshof voor Rick Kramer binnen de lijnen. In de 77e minuut komt Nieuwerkerk met de schrik vrij, als bij een van de spaarzame uitvallen van Hillegersberg de bal op lat boven Sander Hoffmann belandt. Een minuut later begint Leon Hulshof een rush vanaf eigen helft, sprint zijn tegenstander eruit, zet door en geeft de bal op de achterlijn voor. De meegelopen Remco Langerveld krijgt een niet te missen kans: 3-1. De wedstrijd is gespeeld.

In de 35e minuut mag Rolf van Bommel zijn opwachting maken. Hij komt in de plaats van Wayne van den Burg. Het slotakkoord is voor Jeffrey Bos die zijn invalbeurt bekroont met een doelpunt: 4-1. Stefan van der Vlegel was de aangever.

Nieuwerkerk speelde zeker niet groots, maar wint wel. Dat is wat nu telt in de race om de titel. De eerste punten in 2019 zitten in de tas.

Opstelling: S. Hoffmann – N. Weers – B. Slob – M. Treffers – S. Jeroense – D. da Cruz – B. Ouahabi (65 J. Bos) – R. Langerveld – W. van den Burg (80 R van Bommel) – R. Kramer (70 L. Hulshof) – S. van der Vlegel.

Delen

Advertentie