V.v. Nieuwerkerk (zo) pas in slotfase langs Delft

 

VV Nieuwerkerk begon zonder de afwezige Shayron Curiel maar met Remco Langerveld, die zijn 300e wedstrijd in Nieuwerkerks shirt speelde.

Eerste helft

Nieuwerkerk begon sterk, zo schiet Shanon Koetsier in de 4e minuut net naast en raakt Davi Lizardo de bovenkant van de lat bij een voorzet. In de 17e minuut gaat Ryan Santos in de fout, Delft aanvaller Thomas Osei Owusu weet echter geen raad met de kans. Doelman Delano Kortstam redt. Het tempo ligt ontzettend laag, er gebeurt niet echt veel. Delft is ook onmachtig, pas in de 24e minuut krijgen zij de eerste corner. Na een half uur spelen een goede kans voor Jeffrey Schenk, hij schiet via de keeper naast na een goede voorzet van Davi Lizardo.

Delft krijgt daarna een 100% kans na simpel bal verlies van Rowendy Schoop op het middenveld. Maar het vizier van Delft staat nog niet op scherp. Dan vallen er weer kansen voo Nieuwerkerk te noteren. Zo schiet Remco Langerveld net over in de 33e minuut en nauwelijks 5 minuten later schiet Jordan Kroon vanaf de rand van de zestien over. Vlak voor de rust de grootste kans van de wedstrijd voor Delft. Dogukan Kulup omspeelt doelman Delano Kortstam, maar zijn inzet wordt door Ryan Santos op de doellijn geschopt. In de slotseconde van de eerste helft mist Remco Langerveld alleen voor de keeper. De Delftse goalie komt als winnaar uit dat duel.

Tweede helft

De tweede helft is 7 minuten oud als Nieuwerkerk via Rowendy Schoop op 0-1 komt. Alleen voor de keeper lobt hij de bal over hem heen in het lege doel. Een minuut later mist Remco Langerveld de 0-2. De voorsprong lijkt wel verlammend te werken voor de ploeg van trainer Omar Khan. Nieuwerkerk gaat persoonlijke fouten maken en er komen kansen voor Delft. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. In de 67e minuut wordt een mooie aanval van Delft met een treffer beloond: 1-1. Het tempo blijft ontzettend laag, het is ook warm en het veld is zeer slecht. In de 70e minuut toch nog een verhitte situatie op het veld: een opstootje vanwege een blessure van een speler van Delft en Nieuwerkerk weigerde de bal uit te spelen.

Er is nog een kans voor Delft: Shanon Koetsier krijgt bij een Delftse voorzet de bal verkeerd op zijn hoofd en kopt op de eigen paal achter zijn doelman. Daarna volgt het slotoffensief van Nieuwerkerk. Daniël da Cruz komt in de 78e minuut in het veld voor Bart Slob. Nieuwerkerk wordt weer dreigender en in de 84e minuut wordt de wedstrijd in Nieuwerkerks voordeel beslist: Davi Lizardo komt vrij voor de keeper na voorbereidend werk van Remco Langerveld: 1-2. Twee minuten later wordt het 1-3 door Rowendy Schoop. In de 90e minuut krijgt de aanvaller een applauswissel. Hij wordt vervangen door Bilal Ouahabi. Kort daarop fluit de arbiter af en kan de conclusie getrokken worden dat Nieuwerkerk door dit resultaat de nacompetitie op eigen kracht gehaald heeft. Wie had dat bij de winterstop nog durven dromen? En dat voor een elftal dat volgend seizoen niet meer op zondag actief is.

Volgende week het laatste duel voor de reguliere competitie. Tegenstander is de nieuwe ploeg van trainer Omar Khan Spartaan’20.

Opstelling VV Nieuwerkerk: Delano Kortstam – Bart Slob (78 Daniel da Cruz)- Mike van de Ruit – Ryan Santos – Jeffrey Schenk – Shane van den Engel – Shanon Koetsier – Jordan Kroon – Remco Langerveld – Davi Lizardo – Rowendey Schoop ( 90. Bilal Ouahabi)

Delen

Advertentie