Nieuwerkerk boekt een gemakkelijke overwinning en heeft record te pakken

Nieuwerkerk heeft zaterdagmiddag een gemakkelijke overwinning op en in Ammerstol geboekt. Daarnaast doorbrak de ploeg van trainer Ron Luijten de barrière van 100 doelpunten door de 1-6 overwinning.

De wedstrijd, die om 14:30 begon, kwam al snel op gang. Nieuwerkerk wist na een kwartier de ban te breken door een doelpunt van Stefan van der Vlegel te scoren. Daarna bleef het een tijd rustig pas drie minuten voor het rustsignaal wist Nieuwerkerk, waar onder andere Remco Langerveld ontbrak, opnieuw te scoren. Deze keer was het Edinho Piquet, hij krulde een vrije trap over de muur en zette zo de 0-2 op het bord.

Na de thee begon Nieuwerkerk wat slap, Ammerstol kwam meer aan de bal en wist in minuut de aansluitingstreffer te maken. Nieuwerkerk was wakker geschud en nog geen twee minuten later was de de marge weer twee na een goal van Wayne van den Burg. Nieuwerkerk rustte niet op hun lauweren en ging door. Zeven minuten later was het weer raak, 1-4 en tevens doelpunt 99 voor de Nieuwerkerkers dit seizoen.

Vanaf dat moment was de vraag niet of, maar wanneer het 100ᵉ doelpunt zou vallen. Nieuwerkerk lag op stoom en was vastberaden om er zeker nog een paar in het netje te schieten. Even later, in de 72ᵉ minuut, was het moment dan daar. Wayne van den Burg had de eer en schoot nummer 100 binnen. Stefan van der Vlegel stond op twee doelpunten achter zijn naam en ging op zoek naar zijn derde, vier minuten later had hij zijn hattrick te pakken. In het laatste kwartier van de wedstrijd leek Nieuwerkerk had wel welletjes te vinden. De wedstrijd eindigde in 1-6.

Door deze overwinning op Ammerstol staat Nieuwerkerk nog steeds bovenaan de ranglijst met Bergambacht als naaste belager op plek twee. Aanstaande dinsdag komt nummer acht Bolnes op bezoek.

Delen

Advertentie