Mogelijk goed nieuws voor Zwervers van Groeneweg

Zwervers en Groeneweg lijken beiden een cadeautje in de schoot geworpen te krijgen van de Haagse club BMT in de zondag eerste klasse B.

De Haagenaars kregen afgelopen zondag voor de derde keer een gestaakte wedstrijd wegen wanordelijkheden aan hun broek. Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft hierop besloten voorlopig alle wedstrijden van BMT op te schorten.

Eerder dit seizoen werd de wedstrijd Moerse Boys – BMT gestaakt wegens wanordelijkheden. Deze maand kreeg de ploeg weer twee stakingen aan de broek. Zowel het uitduel tegen VELO op 14 april als het thuisduel tegen Rood-Wit op 28 april haalden het einde niet. Het bestuur amateurvoetbal zal naar verwachting vrijdag met een uitspraak komen.

Gevolgen voor Groeneweg en Zwervers

Mocht het bestuur amateurvoetbal van de KNVB het besluiten om BMT uit de competitie te halen dan is rechtstreeks degraderen niet meer mogelijk. Hierdoor wordt de strijd tussen VELO en Groeneweg er één om des keizers baard, de ploegen zullen immers een plek omhoog schuiven naar de respectievelijke dertiende en twaalfde plaats. Zwervers zou in dat scenario verzekert zijn van nog een jaar eerste klasse voetbal doordat ze doorschuiven naar de elfde plaats.

Delen

Advertentie