Moerkapelle wint thuis niet van Siveo’60 (2-2)

Op zaterdagmiddag speelde Moerkapelle 1 de thuiswedstrijd tegen Siveo ‘60 uit Zegveld. In de absolute slotfase zag Moerkapelle de dire punten verdampen.

De wedstrijd vanmiddag en de derde helft stonden vanmiddag mede in het teken voor het gezin Van der Heijden, onze voormalige trainer/leider en de broer van onze jeugdspeler Sepp uit JO11. Een situatie met heel veel impact voor dit gezin (lees verder op: https://www.doneeractie.nl/geef-nijs-weer-een-stem/-31578). Vorig jaar verloor Moerkapelle de thuiswedstrijd in de 93ste minuut. Net als vorig jaar speelde ook vanmiddag de harde westen wind zeker ook en belangrijke rol.

Onder druk

Siveo’60 kwam heel goed uit de startblokken. De eerste de beste aanval, vanaf de aftrap, stichtte direct groot gevaar in de achterhoede van Moerkapelle. Dan wel de eerste grote kans van deze middag was voor Siveo’60 om binnen een halve minuut op voorsprong te komen. Wat kunnen die eerste minuten toch bepalend zijn. Dit keer gelukkig niet. Keeper Lorenzo Sloof van Moerkapelle was alert en pareerde deze grote kans. Toch was het Siveo’60 dat in het eerste kwartier het beste spel op de mat legde. Na 12 minuten kreeg de spits van Siveo’60 uit een goede voorzet wederom een kans om te scoren. De bal werd echter ruim over geschoten.

Moerkapels herstel

Moerkapelle had het even lastig , maar wist zich na het eerste kwartier redelijk te herpakken en de bal meer in de ploeg te houden. Het spel ging in de fase er na, zonder noemenswaardige kansen, redelijk op en neer. Het was Daniel van den Hoven die vanmiddag goed op dreef was. Zijn eerste kans ging nog net naast. Maar enkele minuten later wist hij met een prachtig diagonaal afstandsschot de keeper van Siveo ’60 te verrassen. De bal werd deels door de wind meegenomen en belande hoog in het doel. Een goede opsteker in de 35ste minuut voor het hard werkende Moerkapelle. Moerkapelle drong daarna behoorlijk aan. Van Nieuwkoop kreeg een kans, maar schoot naast en zo gingen beide ploegen de rust in.

Enkele minuten na de rust combineerde Moerkapelle op het middenveld goed en zorgde daarmee dat De Bruin vrij kon opkomen. Deze keer speelde hij de bal niet naar de flanken, maar schoot redelijk onverwacht op doel. Ook de keeper van Siveo ’60 had dit kennelijk niet verwacht en was kansloos op dit tweede mooie schot van de middag. Moerkapelle kwam hiermee op een 2-0 voorsprong. Lang mocht Moerkapelle van deze voorsprong niet genieten. Enkele minuten later volgde het beslissende moment van deze middag. De altijd rustig en beheerst spelende Verweij kwam onverwacht iet wat hard in aanraking met de linkerspits van Siveo ’60. De scheidsrechter liet de blessure behandelen en na meer dan een minuut besloot hij alsnog om Verweij met een rode kaart te bestraffen. Dit zorgde, mede door de wijze waarop, tot grote hilariteit van het thuispubliek. Hierdoor rook ook de tegenstander haar kans en enkele minuten later werd het uit een, in tweede instantie genomen, mooie vrije trap al 2-1. Dat beloofde nog een spannende resterende 35 minuten.

Siveo’60’s comeback

Siveo ’60 wist logischer wijze tegen 10 man meer dan voorheen de aanval op te zoeken, maar wist eigenlijk ook maar weinig gevaar te stichtte. Moerkapelle counterde nog enkele keren. Koorevaar brak door en een vrije loop op de keeper, maar de verdediger wist hem met moeite hard te stuiten. Slechts geel en een vrije trap was het lot. Siveo ‘60 probeerde van alles en ging er zeer regelmatig hard in. In de 87′ minuut kreeg de tegenstander wederom een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van het strafschop gebied.  Deze keer kon de bal worden gepareerd. Uit de daarop volgende corner wist Siveo ’60 een minuut later uit een scrimmage voor het doel van keeper Sloof als nog de gelijkmaker binnen te schieten.

De gelijke eindstand voelde voor Moerkapelle onterecht en teleurstellend en voor Siveo ’60 net als vorig jaar een opluchting dat het hen vanmiddag weer was gelukt en zeker niet had tegen  gezeten. De beslissing hiervoor moet worden gezocht in de kort na rust en later nog veel besproken en voor sommige discutabele rode kaart. Moerkapelle kreeg vandaag, evenals in enkele eerdere thuiswedstrijden, minder dan waar men aanspraak op had mogen maken. Gelukkig waren beide verenigingen het daar snel over eens. Overigens is het wat dat betreft altijd gezellig en goed in de omgang tussen beide clubs. Volgende week staat een uitwedstrijd op de rol. Dan reist Moerkapelle af naar Woerden, dan voor de uitwedstrijd tegen nieuwkomer VEP.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Pieter Verweij (51:rode kaart), Thijs van Nieuwkoop, Davey Jager, Daniel van den Hoven, Remon de Bruin, Jaron van Dommele, Frank van der Bas, Tim Koorevaar, Timon van Dam (78: Michael Koolhaas), Harmen Verweij.

Delen

Advertentie