Moerkapelle wint door late treffer bij Sportief (2-3)

Moerkapelle boekte zaterdag haar eerste overwinning in het jaar 2019. Na tweemaal een 0-0 gelijkspel pakte de ploeg van trainer Martijn Peters een 3-2 overwinning op bezoek in Woerden bij Sportief.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten. Moerkapelle 1 had de laatste twee wedstrijden gelijk gespeeld. Opvallend geitje voorafgaand aan de wedstrijd: de verdediging van Moerkapelle kende, mede door afwezigheid van Thijs van Nieuwkoop, een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar.

Moerkapelle begon de eerste helft voor de wind en wist vrij snel het initiatief naar zich toe te trekken. De mee wind speelde daarbij een rol. Na enkele minuten schoot Davey Jager hard en strak op doel. De keeper van Sportief moest een uiterste poging doen om de bal over te tikken. iermee was de toon gezet. Sportief probeerde tegen het aanvallende concept van Moerkapelle er zo nu en dan er met een counter uit te komen, maar de jongen verdedigers waren voor rust goed op hun hoede. Bijna halverwege de eerste helft zette Den Ouden met een goede pass op Timon van Dam de aanval op. Van Dam rende over rechterflank richting cornervlag en zette de bal haarfijn voor. Het was de meegekomen Den Ouden zelf die de bal hard en keurig in het doel kopte. De voorsprong voor Moerkapelle was hiermee een feit. Direct daarna kreeg Moerkapelle enkele kansen uit corners om de voorsprong te vergroten, dat lukte net niet. Na ruim een half uur spelen wist Sportief de aanval wat meer te vinden. Het eerste goede schot werd door keeper Sloof gepareerd. Enkele minuten later wist Jager mee naar voren te sluipen en de bal goed voor te zette op Michael Koolhaas. Met een mooie en snelle voetbeweging wist Koolhaas de bal nog te raken en zo de 0-2 op het bord te brengen.

Slechts enkele minuten later al had Moerkapelle het geluk dat het harde schot van de spits van Sportief via de binnenkant van de paal terug stuitte het veld in en alsnog in de handen van Sloof belande. Moerkapelle ging de rust in met een 2-0 voorsprong, maar wist ook dat het in de tweede helft als Sportief de wind in de rug kreeg, het kon gaan spoken.

De tweede helft begon met Sportief direct in de aanval. De verdedigers moesten wennen aan het fysieke geweld van enkele tegenstanders. Al snel volgde een buitenspeldoelpunt dat terecht werd geannuleerd. Maar na nog geen vijf minuten spelen ging het even mis achterin. Een hoge bal kon door beide verdedigers niet worden weggewerkt, zij trachten de moeilijke bal toch nog voetballend op te lossen. De spits van Sportief kreeg hierdoor een open kans op de 2-1, die hij beheerst afrondde.

Moerkapelle herpakte zich enigszins en wist de aanval iets meer op te zoeken. Toch bleef Sportief de bovenliggende partij in de tweede helft. Een goed genomen vrije trap werd eerst nog door keeper Sloof over het doel getikt, maar de verdediging kon even later de goede aanval en het goede schot van Sportief niet pareren. Zo werd het na 70 minuten spelen alsnog 2-2.

Trainer Peters bracht een extra middenvelder in voor een aanvaller. Vlak daarna schoot de beste speler middenvelder Tosca Wens van Sportief nog over het doel van Moerkapelle waarbij hij zich licht blesseerde.

Moerkapelle wist nog iets extra’s geven en gaf niet op. In de 80ste minuut kreeg Harmen Verweij de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij wist een verkeerde terugspeelbal op te pakken en de rush naar het doel te starten. Helaas liep hij iets te veel naar de flank en ging zijn schot net voorlangs.

Het was in de 86ste minuut Daniel van den Hoven die voor Moerkapelle de beslissing forceerde. Sportief wist een goed genomen corner niet direct weg te werken. De altijd alerte Van den Hoven sloop in het strafschopgebied, met de rug naar het doel toe, brutaal tussen tegenstander en bal. Hij draaide kort en schot onberispelijk diagonaal de bal binnen. Een opluchting voor Moerkapelle dat vanmiddag in dit doelpunt rijke duel wel drie keer wist te scoren. Sportief probeerde in de laatste minuten nog wel de gelijkmaker te maken, maar dit tevergeefs.

Het hele elftal maar zeker ook het centrale duo had vanmiddag laten zien wat mogelijk is, als het geloof er vertrouwen goed zit. Moerkapelle klimt door de overwinning naar de achtste plaats. Volgende week speelt Moerkapelle thuis tegen Rohda ’76 dat met één punt minder negende op de ranglijst staat.

Delen

Advertentie