Moerkapelle verliest geflatteerd van Gouda

Een oude bekende tegenstander waar alleen vorig jaar niet tegen werd gespeeld. SV Gouda is deze competitie na 6 wedstrijden nog ongeslagen koploper. Dus voor Moerkapelle en ware testcase; waar staan ze op dit moment.

Gouda startte vanaf de aftrap werkelijk furieus en na minder dan 40 seconden lag de bal al in het doel van Moerkapelle ! de eerste de beste aanval, en ja de toeschouwers die iets te laat waren hebben een goede aanval van Gouda gemist, was meteen raak. Gouda wist de bal in de ploeg te houden en uit de eerste aanval naar de rechter spits te plaatsen. De aanvaller van Gouda zette de bal hard voor en deze ging voorlangs naar de linker flank waar een speler van Gouda diagonaal de bal binnenschoot. Beide backs waren te laat. Een begin dat Moerkapelle niet had bedacht en natuurlijk zwaar teleurstelde, maar gezegd moet worden dat Moerkapelle daarna de draad wel heel snel wist op te pakken.

Moerkapelle gaf meer en meer goed partij tegen het toch wel bijzondere speltype van Gouda. Gouda hield continue vier man achterin en zodra Moerkapelle de bal had rende men met z’n allen hard achteruit. De lange bal werd veel gehanteerd en het soms stevige spel speelde zich in de eerste helft verder regelmatig af op het middenveld, waar de Moerkapelse middenvelders de handen vol hadden aan het technisch soms iets betere Gouda. In de 32e minuut kreeg Gouda de bal centraal voorin aangespeeld en schoot gelijk van afstand op het doel van keeper Sloof, die met een prachtige zweefduik de bal net onder de lat vandaan tikte.

(Advertentie)

 

Moerkapelle kroop daarna uit haar schulp. Moerkapelle wist al enkele keren gevaar te stichten voor het doel van Gouda. In de 38ste minuut was het raak. De gelijkmaker werd op het scorebord gebracht. Een aanval over Verweij op links werd goed voorgezet op De Bruin. Die zette keurig voor op Van Dam die met zijn linker teen de bal nog net raakte. De gelijkmaker was op basis van inzet een feit. Vlak voor rust creëerde Moerkapelle de kans om op voorsprong te komen. Een mooie aanval over vier schijven. Via Van Dam, De Bruin, Justin van den Hoven en kwam de bal bij Verweij die net over schoot. Een enerverende wedstrijd die in de rust nog alle kanten op kon.

Na de thee was het weer een direct aandringend Gouda dat veel beter uit de startblokken kwam dan de thuisploeg. De middenvelder van Gouda die de eerste goal maakte ontving de bal tussen een overmacht aan Moerkapelse verdedigers, maar wist toch met de bal aan de wandel te gaan. Hij werd  naar buiten gedrongen maar wist wel de bal op links aan de gevaarlijke linker spits van Gouda te geven. Die trok naar binnen en schoot hard op doel. Keeper Sloof wist de bal nog wel tegen te houden, maar het leer sprong van hem af richting de doorgelopen aanvaller, die de bal in het lege doel wist te werken, 1-2 in de 48e minuut.

Wederom keek Moerkapelle direct na het beginnen van een helft tegen een achterstand aan. En wederom moest het op zoek naar de gelijkmaker. Dat beloofde nog wat voor de resterende tijd. De gehele tweede helft vocht Moerkapelle voor wat het waard is en Gouda probeerde de voorsprong veilig te stellen. Beide ploegen kregen eerst enkele kansjes, maar naar mate de tijd vestreek werden de kansen groter. In de 62ste minuut kopte Justin van den Hoven net over. Hij was regelmatig samen met Van Dam een ware plaaggeest voor de Goudsche verdediging. In de slotfase zette Moerkapelle het Goudsche doel zwaar onder druk. Maar ook Gouda kreeg door het aandringen van de thuisploeg wat meer ruimte en haalde soms gevaarlijk uit. Moerkapelle zette de laatste tien minuten met enkele verse krachten, waaronder Den Ouden, een voormalige jeugdspeler van Moerkapelle, een slot offensief in.

Dat resulteerde in een schot van Van Dommele dat over ging. In de blessuretijd kwam de grootste Moerkapelse kans van de middag.  Justin van den Hoven had de gelijkmaker op zijn schoen had liggen.  Hij glipte keurig in het overvolle strafschopgebied langs de verdedigers van Gouda en kreeg een vrije schietkans. Echter de alerte sluitpost van Gouda wist tot verdriet van Moerkapelle met zijn rechtervoer de bal te pareren.. Daarmee redde hij Gouda van puntenverlies. Een minuut later wist Gouda uit een gemakkelijk gegeven vrije trap de bal direct naar voren te plaatsen. De spits van Gouda wist hier raad mee en schoot in de allerlaatste seconden de bal in het Moerkapelse doel. De 1-3 eindstand was een geflatteerde weergave van de spannende, stevige maar leuke wedstrijs op het sportcomplex De Wilde Veenen.

Zoals de Goudsche verslaggever treffend schreef: “Gouda moest zich vandaag meten met het opgefriste en verjongde Moerkapelle”. Dat deed het ook maar Moerkapelle wist de huid heel duur te verkopen. Het geen resulteerde in een zwaar bevochtte zege gevolgd door ‘een orgasme’ van blijdschap aan Gouda zijde. Gouda 1 sleep bij Moerkapelle 3 punten uit het vuur. Moerkapelle had het even zwaar maar kan na een dergelijke partij met een opgeheven hoofd verder kijken naar de komende wedstrijden. Volgende week is een vrij weekeinde en kan er verder worden gewerkt aan de 17 wedstrijden die nog komen gaan.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Pieter Verweij, Thom van den Berg, Thijs van Nieuwkoop, Davey Jager, Remon de Bruin(64: Jaron van Dommele), Tim Koorevaar (8: Justin van den Hoven), Daniel van den Hoven, Frank van der Bas Timon van Dam(81: Marnix den Ouden), Harmen Verweij.

Delen

Advertentie