Moerkapelle laat punten liggen tegen Rijnstreek

Op zaterdagmiddag 1 reisde Moerkapelle 1 af naar Nieuwerbrug om daar de altijd lastige uitwedstrijd te spelen tegen v.v. De Rijnstreek.

Vorig seizoen wisten Moerkapelle daar door een hattrick van Van Beek nog één punt te pakken. Maar het blijft daar aan de dijk voor Moerkapelle altijd lastig om punten te veroveren. Moerkapelle miste vanmiddag van wege blessures verdediger Van den Berg en aanvaller Tim Koorevaar. Het eerste kwartier van de wedstrijd zag er voor Moerkapelle redelijk uit.

Moerkapelle zocht volop de aanval en wist de thuisploeg een aantal keren vast te zetten op de eigen speelhelft. Maar daar schuilt natuurlijk ook het gevaar in, want dat is koren op de molen van Rijnstreek. Rijnstreek zoekt graag de counter op. De eerste kansen waren er voor Verweij en een schot van Van der Bas. De volgende kopkans was er voor Timon van Dam uit een corner van Verweij.

In het tweede deel van de eerste helft wist Rijnstreek toch met enkele niet ongevaarlijke counters soms onder de druk vandaan te komen. Na ruim een half uur spelen wist Rijnstreek, dat toen nog geen echte kans gecreëerd had, de bal voorin rond te spelen. De verdediging van Moerkapelle stond niet goed en Rijnstreek scoorde uit het niets.

Moerkapelle was ook daarna in de eerste helft de beter voetballende ploeg, maar dat is tegen deze tegenstander alleen niet voldoende. Moerkapelle heeft het altijd lastig tegen dit soort tegenstanders en raakte hoe langer hoe meer uit haar doen.

De tweede helft begon gelijk als aan de eerste helft met een sterk aanvallende Moerkapelle. Wederom creëerde Moerkapelle de kansen, maar wist deze niet af te maken. Kansen waren er onder meer voor Koolhaas en de invaller Voskuilen. Het spel van Moerkapelle werd gehaaster en rommeliger daar profiteerde de thuisploeg regelmatig van. Moerkapelle vocht hoe langer hoe meer niet alleen tegen de tegenstander, maar ook enigszins tegen zichzelf. Moerkapelle zag de (regen)bui al hangen, zij voetbalden en De Rijnstreek was thuis volop in haar doen. De ballen werden, zodra het even kon hoog en hard weggeschoten.

Gele kaarten bleven niet uit. De scheidrechter had er vanmiddag liefst in totaal 9 nodig om het spel onder controle te houden. Moerkapelle speelde op deze donkere middag beter, maar ook voor Sinterklaas en Rijnstreek pakte het cadeautje uit. Jammer voor Moerkapelle dat hoopte na de winst van vorige week ook deze middag een of meerdere punten te veroveren, maar dat gaat tegen deze tegenstander, op deze wijze niet lukken. Volgende week een nieuwe kans thuis tegen Siveo ’60 dat er op de ranglijst nu niet iets beter voor staat dan Moerkapelle.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Pieter Verweij (82: Wesley de Wilde), Thijs van Nieuwkoop, Daniel van den Hoven, Davey Jager, Remon de Bruin, Jaron van Dommele, (55: Joost Voskuilen), Frank van der Bas,  Timon van Dam, Michael Koolhaas (70: Sander Koole), Timon van Dam, Harmen Verweij.

Delen

Advertentie