Moerkapelle herstelt zich met overwinning op Bodegraven

Gisteren speelde Moerkapelle, wederom op een zonovergoten middag, thuis tegen een van de nieuwkomers in de vierde klasse, te weten v.v. Bodegraven.

Deze tegenstander is overgekomen vanuit de zondag derde klasse en won vorige week met ruime cijfers van  Linschoten. Vandaag was het een volgende graadmeter voor trainer Peters van v.v. Moerkapelle, na het ruime verlies van vorige week tegen Rohda ’76.

De eerste fase in de wedstrijd was van beide zijde een iet wat zenuwachtig en gehaast begin. Achterin bij Moerkapelle waren Verweij en Van den Berg van plaats gewisseld. Het was Moerkapelle dat al na 9 minuten de score wist te openen. De assist van Van Dam, na goed doorgaan van Van den Hoven was voor De Bruin precies voldoende om de bal langs de keeper van Bodegraven te tikken. Een opsteker.

(Advertentie) Artikel gaat hieronder door

 

Na nog geen kwartier spelen schoot Van Dam de bal, die een beter lot verdiende, net voor langs. Bodegraven wist daarna regelmatig het spel te verleggen naar het veld gedeelte van Moerkapelle. Maar het was toch Moerkapelle dat na 35 minuten spelen tot de 0-2 kwam. Een diep geplaatste corner van Verweij werd door Van Dam zacht maar kennelijk zuiver in de korte hoek getikt. De keeper zat er nog wel aan maar kon er niet goed meer bij. Opslag van rust was het wederom Van Dam die een vrije loop kreeg en alleen op de keeper af ging. De sluitpost van Bodegraven was op zijn hoede en redde knap.

Moerkapelle speelde een degelijke eerste helft. Na de rust kwam Bodegraven iets beter uit de startblokken. Na 5 minuten belande de bal op de lat, daarmee kwam keeper Sloof goed weg. Moerkapelle pakte vrij snel daarna het spelbeeld van de eerste helft weer op. Een mooie aanval met een vrij schietkans voor De Bruin ging over en enkele minuten later moest de betrouwbare sluitpost van Bodegraven geheel gestrekt naar de kruising zweven om een volgend schot van Van Dam nog net te keren. Op het middenveld werd door Van den Hoven veel werk verzet, wat hem na een stevige charge een gele kaart op leverde. Vlak daarna schoot Van Dam, die vanmiddag erg actief was, tot twee keer op doel, beide schoten werden door de keeper van Bodegaven gestopt.

Trainer Peters wisselde en met enig resultaat, want na de eerste wissel was het wederom Van Dam die doorbrak en in het strafschopgebied werd geveld. Verweij schoot de penalty onberispelijk binnen. Moerkapelle speelde de wedstrijd daarna uit. Bodegraven had het zwaar vanmiddag en kwam niet echt aan voetballen toe. Deze graadmeter heeft Moerkapelle goed doorstaan en heeft zich na de nederlaag van vorige week goed hersteld. Met zes punten uit drie wedstrijden staat Moerkapelle 1 nu derde op de ranglijst. Een mooi resultaat tot nu toe, maar het spreekwoord zegt: een zwaluw maakt nog geen zomer. Volgende volgt de uitwedstrijd tegen v.v. Linschoten. De laatste jaren veelal een moeilijk tegenstander voor Moerkapelle, maar de eerste puntjes zijn dit seizoen alvast binnen. Een goed begin is het ….

Opstelling: Lorenzo Sloof, Thom van den Berg, Thijs van Nieuwkoop (80:Richard Koole), Pieter Verweij, Davey Jager, Remon de Bruin, Tim Koorevaar, Daniel van den Hoven, Frank van der Bas (76: Stef van der Salm), Timon van Dam(84:Jeffrey Kievit), Harmen Verweij.

Delen

Advertentie