IJssel-sport topscorersklassement op de schop

Het topscorersklassement zal vanaf heden op punten gaan. Dit heeft alles van doen met het niveauverschil in de competities in onze regio. Een 12-1 of 9-3 overwinning is in de Vierde klasse een resultaat dat met enige regelmaat voorkomt.

De wijziging

Om ervoor te zorgen dat alle clubs uit onze regio evenveel kans maken om de regiotopscorer van het seizoen te leveren. In de voorgaande opzet is het niveau van de competitie waarin een club speelt een grote factor die invloed heeft op de topscorerslijst.

De wijziging is naar het model van de UEFA Golden Boot opgesteld.  Spelers in de Vierde en Derde klasse zullen per doelpunt één punt toegekend krijgen. In de Tweede, Eerste en Hoofdklasse krijgt een doelpuntenmaker 1,5 punt per doelpunt. Vanaf de Derde Divisie en hoger krijgt een speler twee punten per doelpunt. (Bericht loopt door onder de advertentie)

(Advertentie)Het klassement

Door deze reglementswijziging is het klassement flink opgeschud. In de 9-3 overwinning van Nieuwerkerk op mede titelkandidaat HWD scoorde Stefan van der Vlegel maar liefst vier keer. Het levert hem een gedeeld eerste plaats op. Want ook Nick Koster wist te scoren. Mede door zijn doelpunt won CKC met 4-0 van Zestienhoven.

Ook de derde plaats wordt gedeeld. Bjorn Setoe en Remco Langerveld wisten beiden niet te scoren. Maurice Eckhardt deed dat wel in het 3-3 gelijkspel dat Groeneweg opdeed in Den Haag tegen BMT. De winnaar van 2017/2018 is na een week afwezigheid weer terug in het klassement. De goal van Dennis den Haan bezorgde c.v.v. Zwervers een punt op bezoek bij Spartaan’20; 1-1. Daan van Ingen maakt zijn debuut in het IJssel-sport topscorersklassement. De aanvaller van DCV scoorde éénmaal in de 0-2 overwinning in en tegen Zuidland.

Bekijk het volledige en vernieuwde IJssel-sport topscorersklassement hier!

Delen

Advertentie