Groeneweg wint punt in knotsgekke slotfase tegen DHC

Op eigen terrein wist Groeneweg nog geen punten te pakken. Door een knotsgekke slotfase lukte dat de Zevenhuizenaren ditmaal wel. In een wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer één-na-laatst, verwacht men een groter krachtsverschil tussen beiden ploegen. Maar niets was minder waar. DHC had weliswaar meer de bal, maar Groeneweg kreeg de kansen. Binnen acht minuten leek Groeneweg ook op voorsprong te komen.

DHC-keeper Bas van Zee schatte een steekpass op Robin Zuierveld verkeerd in maar dwong Zuierveld naar de zijkant. Zuierveld zette voor en Freek Hoogeveen kopte de bal tussen de palen over de lijn. Tot ontsteltenis van Hoogeveen en Groeneweg werd de bal achter de doellijn weggehaald door een DHC-speler, waarna scheidsrechter Krop geen goal toekende.

In de loop van de eerste helft kreeg DHC voornamelijk de bal maar kwam zelden tot kansen. als in een handbal aanval werd de bal door de Delftenaren van links naar rechts verplaatst en weer terug. Maar op een kwart van de wedstrijd leidde dat toch tot een DHC doelpunt. Een voorzet van de rechterflank viel via het hoofd van Jordy Brouwer tegen de Zevenhuizense netten.

De start van de tweede helft toonde direct een ander spelbeeld. Groeneweg gaf meer druk op de passing van DHC. Toch leek DHC de voorsprong te vergroten. Uit een afgeslagen standaard situatie kon Joey Emmerink vrij aanleggen voor de 0-2, ware het niet dat grensrechter De Jong al met de vlag in de lucht stond voor buitenspel. Groeneweg nam daarna meer en meer initiatief. Hetgeen ook leidde tot kansen. Maurice Eckhardt kwam één-op-één met Van Zee. In eerste instantie was Van Zee te sterk en in tweede instantie was één van de DHC-verdedigers tijdig bij de doellijn om Eckhardt te weerhouden van de gelijkmaker.

Toch was de grootste kans van de wedstrijd, voor DHC-flankspeler Soliman el Yakoubi. Oog-in-oog met B-junior Timber Borst wist hij op komische wijze de bal naast het gapende doel te schuiven. Niet kort daarna leek het doek toch te vallen voor Groeneweg. DHC-routinier Joren Tromp trok vanaf links naar binnen en haalde vanaf 25 meter verwoestend uit in de verre hoek; 0-2.

Echter drukte Tromp negatief zijn stempel op de wedstrijd. In zijn enthousiasme deelde Tromp met gestrekt been een harde charge uit aan Freek Hoogeven. Het verdict van leidsman Krop was gedecideerd; Rood. Met nog tien minuten op de klok rook de ploeg van René van Beek bloed. Een vloeiende aanval over links eindigde via Eckhardt voor de rechtervoet van Zuierveld. Een vrolijke Robin Zuierveld omschreef na afloop de goal: “Ik draaide op mijn rechtervoet open en zag ruimte. Dus ik dacht: schieten! Blijkbaar stond de keeper op het verkeerde been, want die deed niks. Dus toen rolde de bal langzaam aan binnen.”.

Na de 1-2 bleef Groeneweg aandrukken. Zuierveld leek zijn tweede gemaakt te hebben. Het publiek, de spelers en de dug-out dachten allen dat Zuierveld een vrije trap achter Van Zee had getrapt via de muur. Maar een tweede blik gaf toch een andere realiteit, via de muur was de bal over de goal gegaan en raakte de achterkant van het doel. De daaropvolgende corner bleek een cruciale. DHC-invaller Quinten van der Kraaij schoot de bal op ongelukkige wijze tegen zijn eigen uitgestoken arm. Scheidsrechter Krop leek te twijfelen tussen een vrije trap of een penalty, maar de grensrechter was gedecideerd en wees naar de strafschopstip.

Vanaf 11-meter mocht de ingevallen Coen Hoogeveen aanleggen. Eerder in de wedstrijd raakte hij nog de lat uit een volley, maar ditmaal bolden de netten toch echt; 2-2. Toch kreeg DHC de laatste kans op drie punten. Jordy Brouwer stond diep in blessure tijd achter een vrije trap, maar Borst liet het publiek zien uit welk hout hij gesneden is. Met een katachtige redding tikte de jonge debutant de bal onder de lat vandaan. “Voor mij was deze wedstrijd geweldig. Toch een droom die uitkomt.” zou Borst na afloop zeggen.

Trainer René van Beek was uiteindelijk tevreden met het resultaat en de wijze waarop het punt behaald werd: “Natuurlijk ben ik blij met één punt vandaag. Maar het zou lekker zijn als we eens de eerste overwinning in de competitie zouden behalen.”

Delen

Advertentie