V.v. Groeneweg pakt zwaarbevochten 3 punten tegen laagvlieger WCR.

Op een hobbelig veld op sportpark De Omloop in Rhoon startten de Zevenhuizenaren stroef.

WCR-rechtsbuiten Rigilio Ramsubagh stuitte uit kansrijke positie in de eerste vijf minuten tweemaal op doelman Niels Heijkoop. Daarna nam Groeneweg het initiatief over van de ploeg uit Rhoon. Joey Grootscholten kreeg twee één-op-één kansen met WCR-goalie Giovanni Hagendoorn, met als eindresultaat een schot voorlangs en een redding voor de keeper. Kort daarna behoudde Bas Roos Groeneweg voor een achterstand door een schot van Ramsubagh van de lijn te halen. In de 34e minuut was het Mario van Dieren die op slinkse wijze de 0-1 binnen werkte. Als enige was hij alert op een lange bal van achteruit en met een simpele voetbeweging tikte hij zijn vijfde goal van het seizoen achter de wijfelende Hagendoorn.

In de tweede helft ontpopte Heijkoop zich tot held. Zeven minuten na rust keerde de doelman een 100 procentkans van Ramsubagh met de voeten. WCR-invaller Jochem Vlemmings wist een voorzet van Jeremy van der Ent niet te promoveren tot doelpunt. Groeneweg kwam er nog maar spaarzaam uit op de counter. Met nog tien minuten op de klok kreeg Van Dieren de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien, zijn kopbal scheerde echter aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. In de absolute slotfase ging WCR vabanque spelen. Dat leek in de vierde minuut van de blessuretijd te resulteren in de 1-1, ware het niet dat Heijkoop met een katachtige reflex de inzet van Ramsubagh keerde en zo de punten voor Groeneweg veilig stelde.

Na afloop was Heijkoop nuchter over zijn cruciale rol, “Ik heb geen idee hoe ik die laatste bal pakte. Ik had hoop dat er iemand van ons bij de tweede paal zou staan, dus ik gooi alles wat ik heb voor de bal en gelukkig viel de bal op mijn hand. Ik dacht nog wel dat de rebound erin zou gaan, ik zag het net al bewegen, maar die jongen schoot ‘m gelukkig naast. Dat was wel een opluchting”  De titel van ‘man-van-de-wedstrijd’ vond Heijkoop ook niet aan hem besteed, “Ik denk dat Bas Roos man of the match is en niet ik. Op het moment dat ik gezien was redde hij ons op de doellijn. Hij werkte hard voor ons en het was jammer dat hij door zijn enkel ging.”

Opstelling Groeneweg:
Heijkoop; Hof, Gritter, Roos (56’ Willemsen), Breugem; Freek Hoogeveen (68’ Schaaf), Karreman, Coen Hoogeveen, Zuierveld, Van Dieren, Grootscholten (75’ Eckhardt)

Delen

Advertentie