Groeneweg vergeet zichzelf te belonen tegen FC IJsselmonde

V.v. Groeneweg is er zondagmiddag niet in geslaagd om zichzelf drie punten te gunnen. De Zevenhuizenaren gingen in Rotterdam met 2-1 onderuit tegen FC IJsselmonde, terwijl de kansen tot meer zich wel aandienden.

“We moeten onszelf belonen”, sprak trainer René van Beek na afloop. “Ik was al heel blij geweest met één puntje. We hadden wel meer verdient, maar we hebben het niet gekregen. We hebben zoveel kansen gehad, die zijn niet op één hand te tellen.”

Vernieuwing

Langzamerhand verandert het spelersmateriaal bij de Zevenhuizenaren, het alom bekende doorselecteren lijkt van toepassing. Dat vergt echter enige tijd volgens Van Beek. “Er komt een nieuwe lichting, die hebben het moeilijk om op het niveau aan te haken. Dan vallen er ook wat oudere jongens af, dus moeten de jonkies de kar trekken. Dat maakt het moeilijk.”

Van Beek zag wel weer het ‘oude’ Groeneweg. “De wil om te winnen en de bereidheid om voor elkaar te knokken was er. Maar je hebt geluk in de voetballerij ook nodig om af en toe een goal te maken. We speelden goed in de beginfase, maar scoren niet. Zij krijgen één schot, en een fout of niet, hij vliegt er wel in.”

Remedie

De goal van Robin Zuierveld in de tweede helft kwam te laat voor Groeneweg. Ondanks dat het spel rond de goal veel beter was dan vorige week tegen VFC is het volgens Van Beek wel moeilijk om de ploeg te blijven motiveren. “De jongens kijken toch de hele week tegen de stand aan en lezen ook de krant en het nieuws. Dan is het soms lastig om jezelf op te laden voor de volgende wedstrijd. De enige echte remedie is drie punten, en wel zo snel als mogelijk.”

Groeneweg zakt door de nederlaag twee plekken naar de elfde plaats, met nul punten uit twee wedstrijden. Aankomende zondag wacht thuis het nog ongeslagen Antibarbari.

Delen

Advertentie