Groeneweg vergeet te scoren in 0-3 nederlaag tegen BMT

V.v. Groeneweg speelde zondag de terugwedstrijd op het eigen sportpark Van ‘t Verlaat. Waar in de heenwedstrijd nog met 3-3 een punt gepakt werd tegen BMT verloren de Zevenhuizenaren in eigen huis met 0-3.

Zwakker start

De basis voor de nederlaag werd in de eerste tien minuten gelegd. Het eerste de beste verdwaalde schot van BMT belandde via twee Groeneweg verdedigers in de bendenhoek. In de tiende minuut schoot Arda Genc een vrije trap weergaloos over de muur binnen.

Na een kwartier beordeelde scheidstrechter Sven Spaan een cruciaal moment in de wedstrijd verkeerd. Alihan Aliyazicioglu ging met gestrekt been door op het onderbeen van Luuk Gritter. Waar donkerrood de juiste kleur was koos Spaan voor geel.

Daarna kreeg Groeneweg de overhand op één kans van BMT, die door vertrekkend doelman Niels Heijkoop tegen de lat werd gedrukt, na. Voornamelijk de twee flankspelers in de 5-3-2 die interim-trainer Ruud Wetzel het veld instuurde kwamen goed voor de dag. Voorzetten van Bas Roos en Coen Hoogeveen konden door Joey Grootscholten en Robin Zuierveld niet tot doelpunten worden gepromoveerd.

Als je zelf niet scoort

In de tweede helft voltrok zich een amusant schouwspel dat helaas niet direct tot doelpunten leidde. Coen Hoogeveen schoot van dichtbij op twee spelers van BMT en Joey Grootscholten vergat terug te leggen op Freek Hoogeveen. Na 35 minuten proberen aan Groeneweg zijde maakte BMT het karwei af. Weliswaar door een cadeautje. Spits Ugur Kaya plantte zijn arm in de nek van Coen Hoogeveen waardoor Kaya de bal veroverde en oog in oog met Heijkoop koeltjes afrondde. Scheidsrechter Spaan zag het voorval niet en keurde de goal goed.

Door de nederlaag staat v.v. Groeneweg op de laatste plaats in de eerste klasse met drie punten uit dertien gespeelde wedstrijden. Aankomende week speelt Groeneweg de uitwedstrijd DHC, de nummer drie. De wedstrijd in Zevenhuizen eindigde in een puntendeling; 2-2.

Delen

Advertentie