Groeneweg trekt aan kortste eind in anti-voetbalwedstrijd tegen ONA (2-0)

Na een prachtige 6-1 derbywinst op DONK, werd de streekderby tegen koploper ONA verloren. In een wedstrijd die veel aspecten van anti-voetbal had trok ONA in de tweede helft aan het langste eind met een 2-0 zege.

In de eerste helft hield Groeneweg-doelman Niels Heijkoop de club uit Zevenhuizen op de been. “De eerste helft ging lekker. Ik pak er een paar goed, maar het is zuur dat je ze dan op deze manier tegen krijgt in de tweede helft. We waren denk ik 90 minuten de betere ploeg, maar uiteindelijk krijg je de deksel op je neus”, doelt de keeper op de twee goals van ONA die voort kwamen uit goede counters, waar Groeneweg het veld overwicht had.

Rugby

Trainer René van Beek sluit zich daarbij aan, maar kijkt ook naar de verre van ideale omstandigheden. “Het feit dat we op gras spelen zorgde ervoor dat we de bal moeilijker rond kunnen spelen. Dat schermde ONA goed af, daardoor creëerden we weinig kansen.” Heijkoop doet er nog een schepje bovenop. “Zo’n veld met een bak zand erop. Dan wordt het meer rugby dan voetbal vandaag.”

Daarmee doelt de doelman van Groeneweg ook op de harde wedstrijd, waarin uiteindelijk elf gele kaarten werden getrokken door scheidsrechter Frank van den Berg. De leidsman stuurde ook René van Beek in de rust achter de dug-out. “Er werd wel wat gezegd, door mij en mijn assistenten. Ik was het niet eens met de verdeling van de gele kaarten. Het was een wedstrijd voor veel gele kaarten, maar in de eerste helft kregen wij er meer. De scheids stond veel toe bij ONA en niet bij ons.” Één van de voorbeelden daarbij was het bij de keel grijpen van Sam Boudewijn door ONA-middenvelder Jeffrey Velberg. Eindstand van het incident. Geel voor Boudewijn, Velberg bleef onbestraft.

ONA pakte door de zege en het verlies van RVC’33 bij PVCV de periodetitel. Groeneweg zakt twee plekken naar de achtste plaats met tien punten uit acht duels. Over twee weken wacht voor Groeneweg een belangrijk duel met het oog op aanhaken richting de top van de tweede klasse. De Zevenhuizenaren mogen dan op bezoek bij Excelsior’20 uit Schiedam.

Delen

Advertentie