Groeneweg recht rug maar verliest

Zondag verloor Groeneweg op bezoek bij Olympia met 3-1. Waren de eerste vijf minuten buiten beschouwing gelaten, dan had Groeneweg met 1-1 gelijkgespeeld.

Groeneweg begon de wedstrijd slecht. Binnen vijf minuten stond de Zevenhuizense ploeg met 2-0 (!) achter door twee goals van Hamza Mehrach. Iets wat de ploeg wel vaker overkomt, vroeg in de wedstrijd een goal tegen. “Tegenstanders lijken tegen elkaar te zeggen dat ze er de eerste tien minuten vol op moeten gaan. Dan raken wij van slag”, blikt een zichtbaar balende René van Beek terug.

Strijdbaar Groeneweg

Toch had de wedstrijd een positieve kant. In de resterende 85 minuten creëerde Olympia een enkele kans, waar Groeneweg, zeker de tweede helft, domineerde. Groeneweg scoorde uit een keepersfout van Robbert Dols. Na goed doorzetten van Maurice Eckhardt verloor de Goudse doelman de bal kolderiek waardoor Mario van Dieren in het verlaten doel kon schieten. Er was weer hoop voor de Zevenhuizenaren.

De goal kwam zeker niet uit het niets vallen, Groeneweg speelde beter en drukte Olympia steeds verder naar achteren. Van Beek is dan ook tevreden: “Als ik zie wat mijn jongens hebben gepresteerd, heel strijdbaar, is heerlijk om te zien. Dat is zeker mijn compliment waard. Ik had misschien ook wel gedacht dat we hier met een kleine overwinning weg hadden kunnen gaan.”

Een zondagsschot van Jesse Branderhorst bracht een kwartier voor tijd een einde aan die ijdele hoop. Van afstand schoot de Goudse middenvelder via de binnenkant van de paal raak; 3-1. Groeneweg drukte nog aan, maar had de stootkracht niet meer om nog terug te vechten.

Doelstelling

Groeneweg speelde in de laatste 85 minuten dus gelijk, maar zal iets moeten doen tegen het gegeven dat men in het jaar 2019 in iedere wedstrijd binnen het eerste kwartier een tegengoal te verwerken heeft. Een mooie mogelijkheid daartoe is aankomende week als de nummer laatst van de eerste klasse B op bezoek gaat bij de nummer één-na-laatst, VELO.

“Als sportman wil je het hoogst mogelijke, daar gaan we voor. We willen heel graag van VELO winnen, dan ontlopen we rechtstreekse degradatie. Het spelen van degradatie/promotiewedstrijden zie ik als het spelen om promotie. Dan hebben we onze doelstelling voor dit seizoen behaalt”, Aldus een strijdvaardige René van Beek.

Groeneweg coach René van Beek na Olympia-Groeneweg (3-1): “Als je onderaan staat denk je dat het niet om aan te zien is. Maar dit was heerlijk om te zien.”
Delen

Advertentie