Groeneweg pakt zwaarbevochten zege op PVCV (2-1)

In een moeizame wedstrijd heeft Groeneweg zondagmiddag met 2-1 van PVCV gewonnen. Na een kleurloze eerste helft barstte het voetbalspektakel los op sportpark Van ‘t Verlaat.

“Dit was een overwinning van het collectief”, sprak René van Beek na afloop. “Het ging niet van harte, maar we trokken ‘m over de streep.” 

Maurice Eckhardt was weer goud waard met zijn 291ste competitiedoelpunt voor Groeneweg 1. Uit een strakke voorzet van Coen Hoogeveen kopte de routinier tegendraads raak. Dat is volgens middenvelder Jos-Pieter Hordijk ook zijn kracht. “We moeten ‘m niet diep sturen, maar zo moeten we hem gebruiken. Dit kan hij goed.”

Hordijk was zelf verantwoordelijk voor de 2-1 zeven minuten voor tijd. Een vrije trap die als voorzet was bedoeld plofte in de touwen. “Vorige week was het een corner. Nu valt hij zo binnen, ik gok er wel op dat dit gebeurt.” 

Trainer René van Beek maakte ook nog een compliment aan zijn doelman die diep in blessuretijd de 2-2 voorkwam. “Intern heb ik wel eens kritiek op hem gehad. De afgelopen twee wedstrijden keept hij echt heel goed. Dat mag ook gezegd.”

Scoreverloop

60′ Maurice Eckhardt 1-0

71′ Dennis Boeyen 1-1

83′ Jos-Pieter Hordijk 2-1 

Opstelling Groeneweg:

Heijkoop; Roos, Dijkshoorn, Gritter, C. Hoogeveen; Hordijk, Schaaf, Karreman, F. Hoogeveen; Van Dieren, Eckhardt

Delen

Advertentie