Groeneweg op werklust naar drie punten

Op het natuurgras van Excelsior’20 heeft v.v. Groeneweg zondag met 1-3 gewonnen. De ploeg van trainer René van Beek wist in de tweede helft vooral op werklust de Schiedammers af te troeven. “Het was vandaag werkvoetbal.”

Volgens Van Beek kwam dat werkvoetbal mede door de rommelige beginfase, waarin Excelsior’20 en Bas Roos namens Groeneweg een strafschop benutten, en de ondergrond waarop gespeeld werd. “Dit is niet onze ondergrond. Dan veroorzaken we een strafschop door een terugspeelbal die op kunstgras wel was aangekomen. Daarna heeft de ploeg het goed opgepakt. Ik zei in de rust al dat deze wedstrijd in het laatste kwartier beslist werd.”

Vechtvoetbal

Die voorspelling kwam uit. In een tweede helft, waarin Excelsior’20 weinig meer in de spreekwoordelijke melk te brokkelen had, voerde Groeneweg de boventoon. De 1-2 van Mike Karreman en de 1-3 van Menno Baars waren toonbeelden van de werkethiek van de club uit Zevenhuizen.

“Goed doorzetten, een beetje vechtvoetbal en dan zit ‘ie”, was na afloop de uitleg van doelpuntenmaker Karreman. “We waren feller dan de tegenstander. De verdediger en de keeper deden er lang over de bal weg te werken. Iets te lang dus ik kon ertussen komen en binnen prikken.”

Door de zege durft Groeneweg weer omhoog te kijken. De Zevenhuizenaren staan vijfde en hebben twee belangrijke wedstrijden tegen concurrenten VVIJ en RVC’33 op het programma staan. Karreman ziet die duels met vertrouwen tegemoet. “Het zelfvertrouwen is er, zeker omdat we dinsdag ook goed hebben gespeeld. En nu lukt het eindelijk ook een keer op gras. De laatste zege op gras was alweer twee jaar geleden, uit bij WCR. Volgende week gaan we weer lekker voetballen op gras, daar rolt de bal wel lekker.”

Scoreverloop

3′ 1-0 Hamza Chikhi (penalty)
11′ 1-1 Roos (penalty)
76′ 1-2 Mike Karreman
78′ 1-3 Menno Baars (assist: Sam Boudewijn)

Delen

Advertentie