Groeneweg krijgt te weinig tegen Olympia

In een voor de neutrale toeschouwer leuke wedstrijd werd Groeneweg tekort gedaan, maar het deed zichzelf ook tekort. 

Op een zonnig en windstil sportpark Van ‘t Verlaat was de wedstrijd in het eerste half uur een schouwspel van twee ploegen die wilden voetballen. Een vermakelijke wedstrijd, waarin de scheidsrechter een negatieve hoofdrol opeiste.

En een vermakelijk eerste half uur waren er kansen over en weer. Olympia kreeg via een vrije trap van Dennis Jongenelen een uitgelezen kans op de 0-1. Kort daarna had Freek Hoogeveen echter de 1-0 op zijn hoofd. Na een goede voorzet van links zag Hoogeveen zijn inzet gekeerd door Olympiadoelman Robbert Dols. Kort daarna drukte scheidsrechter Tiesinga zijn stempel op de wedstrijd. Een voorzet van Robin Zuierveld werd bijna gevangen door Olympiaverdediger  Erwin van der Wal. Waar het complete sportpark Van ‘t Verlaat een penalty zag, zag Tiesinga een natuurlijk armhouding met de armen boven het hoofd.

(Advertentie)


Kort daarna was het wel raak voor Olympia. Soefian de Koning dribbelde over de achterlijn het strafschopgebied in. Een inschattingsfout in een tackle zorgde ervoor dat Tiesinga, ditmaal wel de juiste beslissing makende, naar de stip wees. Diezelfde De Koning schoot vanaf elf meter onberispelijk in het dak van de goal; 0-1. Twee minuten later was het echter wederom raak voor de bezoekers. Op aangeven van Joris van den Ban maakte Hamza Mehrach de 0-2. Trainer René van Beek zei er na afloop over: ‘Het gebeurde precies in dezelfde periode als vorige week, toen het misging tegen Spartaan’20. ‘ Groeneweg kreeg via wederom Freek Hoogeveen nog de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Echter was doelman Dols zijn inzet de baas.

In de tweede helft zag het publiek, zeker in de beginfase een sterker Groeneweg. Het hield Olympia in de tang en creëerde legio kansen. In de minuut 48 was het al raak een afgeslagen voorzet belandde voor de voeten van Robin Zuierveld. Onberispelijk nam hij  op 25 meter van de goal de bal ouderwets op de pantoffel. Zijn krachtige afdraaiende poging was doelman Dols te machtig. Zes minuten later werd Freek Hoogeveen wederom weggestuurd, ditmaal was Dols op zijn qui vive. Door snel uit te komen gaf hij Hoogeveen geen kans de bal langs hem te prikken.

Olympia werd na die stormachtige beginfase van de tweede helft sterker en sterker. Uiteindelijk resulteerde dat in de 1-3 voor Olympia. De Koning stiftte de bal over Groeneweggoalie Niels Heijkoop, de inzet was hem te machtig. Daarna wisselde Groenewegtrainer René van Beek, Maurice Eckhardt en Freek Hoogeveen wilden het veld verlaten voor Mario van Dieren en Joey Grootscholten. Echter besloot scheidsrechter Tiesinga, die zelf niet op het signaal vanaf de bank stond te letten, drie minuten te preken tegen zo’n beetje de voltallige bank van v.v. Groeneweg.

In de slotfase, waarin Groeneweg de hoofdrol had verdient, maar Tiesinga die opeiste, was Groeneweg sterker. Met nog drie minuten aan reguliere speeltijd besloot Coen Hoogeveen het van afstand te proberen. Doelman Dols loste de bal waarna Mario Van Dieren er als de kippen bij was om de geloste bal achter Dols te tikken.

Kort daarna had Groeneweg tot tweemaal toe een elfmetertrap verdiend. Twee voorzetten vanaf de linkerflank werden door de Olympia verdedigd door zonder intentie om de bal te spelen Robin Zuierveld met twee handen in de rug te duwen en Mario van Dieren, wederom zonder intentie de bal te spelen, in de rug te beuken met een schouderduw. Scheidsrechter Tiesinga was Groeneweg echter niet gunstig gezind. Tweemaal beoordeelde hij een overduidelijke overtreding als reglementair.

Na afloop was Groenewegverdediger Rick Willemsen realistisch over de wedstrijd. ‘Uiteindelijk kijkende naar de stand, 2-3, mag je misschien klagen dat je geen penalty hebt gekregen en dat het geen 3-3 is geworden. Maar we hoeven ons helemaal geen zorgen te maken over het feit dat je twee keer verliest en dat je onderaan staat. Een club als Groeneweg moet gewoon in de eerste klasse mee kunnen komen ne de puntjes bij elkaar sprokkelen. Dan moet het goed komen.

Groenewegcoach René van Beek sluit zich aan bij de woorden van zijn centrale verdediger. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen als we deze lijn doorzetten. Als we allemaal fit blijven en goed blijven trainen, dan komt het vanzelf naar ons toe.’

Beluister hier het interview van Philip van Es met René van Beek

Beluister hier het interview van Philip van Es met Rick Willemsen

Delen

Advertentie