Groeneweg komt wederom net niet terug

In de vierde competitieronde is Groeneweg er niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen te pakken. Ditmaal was het Brabantse Moerse Boys met 2-4 te sterk. De Zevenhuizenaren moesten het deze week doen zonder de geblesseerde Mike Karreman, waardoor Freek Hoogeveen weer een basisplaats had. Binnen de minuut ging het al mis voor de ploeg van René van Beek. Dave van den Broek kreeg namens Moerse Boys de vrijheid om de 0-1 binnen te schieten. In de derde minuut werd de misère nog groter voor Groeneweg. Een verdwaalde lange bal viel tussen de verdediging in waarna Pim Goosens het leer over doelman Niels Heijkoop heen lobte.

Groeneweg recupereerde pas na een kwartier en kreeg daarin ook grote kansen via Mario van Dieren. In een kopduel klopte hij de doelman Tom Magielse, zijn inzet kon nog van de lijn gehaald worden. Vervolgens had van Dieren na 26 minuten meer succes. Hij draaide op de middenlijn weg bij zijn directe tegenstander en begon aan een rush die ervoor zorgde dat Robin Zuierveld vrij kwam voor de goal. De pass van Van Dieren was op maat en Zuierveld rondde oog-in-oog met Magielse koelbloedig af; 1-2. In de 39e minuut draaide het aanvalsduo de rollen om. Echter kwam Magielse ditmaal wel op tijd zijn doel uit, en stuitte de inzet van Van Dieren met de vingertoppen.

Na rust ging het echter wederom mis. Een schot van Cas van den Broek glipte door de vingertoppen van Heijkoop, waardoor Moerse Boys tergend langzaam de 1-3 maakte. Groeneweg rechtte de rug en kwam, met een klein gelukje maar wel terecht op 2-3. Een uitgebreide aanval van Groeneweg werd slecht verwerkt door de verdediging van Moerse Boys. De kopstoot van Coen Hoogeveen leek verwerkt te kunnen worden maar de verdediging van Moerse Boys kopte de bal pardoes in de voeten van Maurice Eckhardt. Die dacht niet na, nam aan en schoot verwoestend hard zijn 282e goal voor Groeneweg 1 binnen.

De club aan de Knibbelweg drukte vervolgens op de goal van Moerse Boys. In de 56e minuut schoot Bas Roos een vrije trap hard langs de muur, doelman Magielse wist krampachtig te redden. In de 77e minuut liep het echter definitief mis voor Groeneweg. Dave van den Broek kapte in de het Zevenhuizense strafschopgebied twee verdedigers uit en schoot vervolgens via Rick Willemsen de bal in de goal.

Na afloop was de stemming lichtelijk gelaten. Vier wedstrijden gespeeld, vier nederlagen, maar driemaal had Groeneweg meer verdient op basis van het aantal kansen en veldspel.

Delen

Advertentie