Groeneweg heeft weinig te vertellen tegen VOC

Groeneweg ging op eigen veld hard onderuit tegen VOC; 1-5. Groeneweg speelde een goede eerste helft, maar vroeg in de tweede helft ging het mis voor de Zevenhuizenaren. 

In een gezapige eerste helft voor de neutrale toeschouwer, was het VOC dat meer in balbezit was terwijl Groeneweg slim gebruik maakte van de counter. Echter werd er al snel roet in het tactische eten van de Zevenhuizenaren gegooid. Door een val in een snelle counter liep Robin Zuierveld een knieblessure op. Na veertien minuten werd hij vervangen door Mike Karreman. “We hebben niet veel jongens die een actie kunnen maken. Als je Zuierveld dan kwijtraakt lever je wat aanvallende kwaliteit in.” Blikt aanvoerder Luuk Gritter terug.

Twee gezichten

Toch kreeg Groeneweg daarna wat kansjes. Jay-Jay Grootscholten vuurde van grote afstand op het doel en Mario van Dieren kwam een teenlengte tekort om de bal in het Rotterdamse doel te tikken. VOC kreeg kort daarna echter een uitgelezen mogelijkheid. Spits Yannick Koevermans stond een spaarzame keer in de eerste helft vrij bij de tweede paal, maar kopte kruislings naast de goal van Thomas Ralan.

Groeneweg leek de rust dan ook met 0-0 te halen, ware het niet voor een snelle aanval van VOC die via het linkerbeen van Koevermans achter Ralan verdween. Trainer René van Beek baalde van die tegentreffer. “Het is jammer dat we vlak voor rust nog die goal tegen krijgen. Anders ga je met 0-0 rusten en dat geeft de burger iets meer moed. Dat dan twee minuten na rust een vrijetrap er ook in vliegt betekende dat het gespeeld was. VOC is echter wel de beste ploeg in deze afdeling die we tot dit moment tegengekomen zijn.’ Terugblikkend kreeg de wedstrijd, zeker gezien de tweede helft, twee gezichten.

8 Minuten

Na de rust ging de wedstrijd snel in het slot. Koevermans schoot in de 47e minuut een vrije trap vanaf twintig meter raak. Vier minuten daarna was het wederom Koevermans die de trekker overhaalde en de 0-3 op de borden zette. VOC was in acht minuten klaar met v.v. Groeneweg. In het restant van de wedstrijd liep VOC weg tot 0-5 en zelfs in de 1-5 had VOC veel in de melk te brokkelen. Vlak voor het eindsignaal speelde de defensie van VOC de bal pardoes in de voeten van de ingevallen Lorenzo Lugtigheid die vervolgens ongehinderd raak kon schieten.

De nederlaag doorbrak een aardige reeks van Groeneweg. De Zevenhuizenaren speelden immers de voorgaande twee wedstrijden tegen subtopper BMT (3-3) en titelkandidaat DHC (2-2) gelijk. Van Beek blijft echter met beide benen op de grond. ‘Er zijn ploegen die spelen voor het Hoofdklasseschap zoals VOC, ploegen die in de middenmoot spelen en ploegen die tegen degradatie moeten spelen. Wij zijn een ploeg die tegen degradatie moet spelen. Dat is wel duidelijk. De komende wedstrijden zullen daarin veel duidelijkheid verschaffen.”

Ook Luuk Gritter richtte zijn blik na de zeperd tegen VOC voornamelijk vooruit. ‘Deze wedstrijd gaan we snel vergeten. Ik weet zeker dat we er volgende week in de uitwedstrijd tegen Rood-Wit weer als team zullen staan en strijdend voor de punten gaan.”

 Opstelling Groeneweg: Thomas Ralan; Vincent Hof, Luuk Gritter, Rick Willemsen, Jay-Jay Grootscholten, Jos-Pieter Hordijk, Mario van Dieren, Freek Hoogeveen (71′ Reinoud Tas), Coen Hoogeveen; Maurice Eckhardt (51′ Lorenzo Lugtigheid), Robin Zuierveld (14′ Mike Karreman) 

Bekijk hier het interview met Luuk Gritter:

Na afloop van de wedstrijd sprak verslaggever Philip van Es met trainer René van Beek

Delen

Advertentie