Groeneweg beter, maar verliest van Den Hoorn

In speelronde zes is Den Hoorn de tegenstander van v.v. Groeneweg. De bezoekers staan voorafgaand aan de wedstrijd op de zesde plaats en zijn dus een geduchte tegenstander.

Aan het spelbeeld is dat zeker in de eerste helft echter niet af te lezen. Den Hoorn krijgt enkele spaarzame kansen via Dominic da Cruz en Stefan Kleijweg, maar beiden weten de debuterende doelman Thomas Ralan niet te passeren. Groeneweg voetbalt bij vlagen makkelijk en heeft weinig problemen met de druk die Den Hoorn zet op de achterhoede. Uit zo’n combinatie krijg Bas Roos in minuut 23 de bal voor zijn voeten. Zijn poging vliegt echter afdraaiend over de linker kruising van het doen van Den Hoorn-goalie Twan Ruijgt. Verder creëert Groenweg wel wat kansen, maar het overhalen van de trekken lukt te weinig om een doelpunt af te dwingen. Opvallend gegeven was wel dat bij Den Hoorn twee spelers geblesseerd het veld moesten verlaten. Dominic da Cruz verstapte zich in de twintigste minuut en moest er direct vanaf. Terwijl ook Jeffrey van den Berg het rustsignaal niet haalde. Na een gewonnen kopduel van Robin Zuierveld viel de verdediger voorover op zijn schouder, wat leidde tot een ziekenhuisbezoekje.

In de tweede helft komt Groeneweg wederom goed uit de startblokken. Een lange bal vanuit de Groeneweg defensie valt over de verdediging van Den Hoorn heen. Freek Hoogeveen duikt slim achter twee van zijn verdedigers op en rond beheerst af. Echter floot scheidsrechter Wesley Thomas voor buitenspel, hij liet zich in het ootje nemen door grensrechter Walter Karlas. Vervolgens is het Den Hoorn dat de touwtjes in handen neemt in de tweede helft. In een tijdsbestek van twee minuten moet Groenewegkeeper Ralan één maal reddend optreden op een vrije trap van Noah Hes en een kopbal van Stef Kleijweg op de paal kijken. Niet kort daarna gaat het achterin mis voor Groeneweg. Een indraaiende corner kan niet weggewerkt worden, mede doordat Thomas Ralan werd lastiggevallen door Den Hoornspelers. De bal ploft net binnen het zestienmetergebied voor de voeten van invaller Sem Remmerswaal die onberispelijk raak schiet.

Na het uur leeft Groeneweg echter op. Een doelpoging van Maurice Eckhardt wordt uit een corner, al dan niet ten onrechte, afgefloten voor het lastigvallen van doelman Ruijgt. Vijf minuten later neemt Groeneweg dan alsnog wraak. In een één-tweetje tussen Coen Hoogeveen en Eckhardt wordt Vincent Plichta tureluurs gedraaid. Hoogeveen zet vervolgens voor en ziet zijn voorzet kiezelhard in de verre hoek gekopt worden door de opgekomen Bas Roos. Groeneweg blijft aandrukken op de goal van Den Hoorn en lijkt zes minuten voor tijd de 2-1 te gaan maken. Ware het niet dat clubgrensrechter Karlas er één is uit de categorie, ‘ik vlag voor mijn club en zeker niet voor een mooie wedstrijd’. De verdediging van Den Hoorn vergeet in te stappen waardoor Robin Zuierveld tussen het centrale duo van Den Hoorn in sprint. De pass is dan al goed en breed onderweg Zuierveld lijkt vrij baan te hebben maar hoort tot ontsteltenis van het thuispubliek en de neutrale supporter het fluitje van scheidrechter Thomas.

Tot overmaat van ramp gaat het achterin de defensie van Groeneweg dan fout, in de laatste minuut van de wedstrijd. Een lange trap wordt verkeerd verwerkt waardoor Donny van den Bos vrij op de doelman af liep. Tegen de verhouding in, Groeneweg creëerde in de wedstrijd 15 kansen tegenover 8 voor Den Hoorn, schuift Van den Bos de 2-1 binnen.

Door het puntverlies blijft Groeneweg op dertiende plaats in de competitie steken. Alleen het Wateringse VELO staat nog onder de Zevenhuizenaren.

Groeneweg: Ralan; Roos (Groeneveld), Gritter, Willemsen, C. Hoogeveen; Hordijk, Schaaf, F.Hoogeveen (Van der Graaf), Zuierveld; Eckhardt, Baars (Van Dieren)

Delen

Advertentie