Gifbeker Groeneweg nog niet leeg

Groeneweg verloor zondagmiddag de thuis wedstrijd tegen Spartaan’20 met maar liefst 5-1. “Het is een beetje het verhaal van dit seizoen. We hebben de kansen wel gecreëerd maar niet afgemaakt”, blikt trainer René van Beek terug.

Binnen vijf minuten kwam Groeneweg wederom op achterstand. Een vermeende duwfout in de verdediging werd zwaar bestraft door scheidsrechter Leo van Dokkum met een penalty. Het buitenkansje vloog vroeg raak. Van Beek duidt de pech die de ploeg heeft als volgt: “Op dit moment fluiten scheidsrechters daar wel voor en is het een goal.”

Vrouwe Fortuna

In de eerste helft werd het ook nog 2-0 en 3-0, waarbij vrouwe Fortuna stevig plaats had genomen in de dug-out van Spartaan’20. De 2-0 wordt van richting veranderd en ploft over doelman Timber Borst heen. De 3-0 valt op het moment dat Groeneweg de aansluitingstreffer had kunnen maken. Een verdwaalde afvallende bal vindt zijn weg tussen een melee aan benen in het Zevenhuizense doel. “Op dat moment is de wedstrijd gespeeld. In de rust heb ik gezegd dat onze spelers rust uit moeten blijven stralen en zelf moeten blijven voetballen. Dat hebben we erg goed gedaan” Klinkt Van Beek tevreden.

Een betere tweede helft

In de tweede helft kreeg Groeneweg menig kans op de 3-1. Freek Hoogeveen zag zijn inzet gekeerd en menig inzet van afstand werd gekraakt door een Spartaan, waar ze bij Groeneweg hoogst waarschijnlijk een weg achter doelman Borst hadden gevonden. Na de 4-0 is het klaar. Toch scoort Groeneweg nog heel gelukkig. Doelman Giovanni de Man schiet de bal tegen Van Dieren aan. In de carambole valt de bal in het Spartaanse goal.

Tevredenheid

Toch was Van Beek tevreden over de tweede helft van zijn ploeg. “Dat heb ik na de wedstrijd ook gezegd. Dit moet een aanloop zijn naar Olympia en VELO. Door de terugkerende jongen heb ik nu wel weer wat keuze, daar moet ik goed over nadenken de aankomende week. Ik heb er een goed gevoel bij, want de sfeer in de groep is perfect.”

Van Beek: “Het is in dit seizoen niet vreemd dat we binnen vijf minuten achter staan”
Delen

Advertentie