Gifbeker Groeneweg nog niet leeg tegen GLZ Delfshaven (1-3)

Zondagmiddag heeft v.v. Groeneweg wederom verloren. Ditmaal was GLZ/Delfshaven met 1-3 te sterk voor de Zevenhuizenaren. De nummer laatst van de competitie heeft wel een positieve reeks in de eerste klasse. Groeneweg is samen met VUC de enige ploeg die iedere wedstrijd dit seizoen heeft weten te scoren. 

Snelle tegengoal

Zoals wel vaker dit seizoen kreeg Groeneweg al vroeg een goal tegen. Na negen minuten voetbal Baris Akdil een voorzet van de rechterflank knap diagonaal raak koppen; 0-1. In de 25′ minuut leek het wedstrijdscenario zich nog slechter te ontpoppen. Ufuk Akkanoglu kon names de bezoekers uit Rotterdam vrij inkoppen, maar met een katachtige redding hield Niels Heijkoop zijn doel voor dat moment schoon. De grootste kansen waren voor GLZ/Delfhaven, maar ook Groeneweg liet van zich horen. Na dertig minuten schoot Freek Hoogeveen na goed voorbereidend werk van Rick Willemsen op doel, zijn inzet werd echter op de lijn gekeerd. Ook de rebound van Mike Karreman kon nog voor de achterlijn worden weggefrommeld door GLZ. 

Pech

Na rust ging het wederom mis voor de Zevenhuizense formatie. Een foute pass noopte Rick Willemsen tot het maken van een overtreding naast het zestienmetergebied. De toegekende vrije trap werd door Akkanoglu om de muur in de korte hoek gekruld; 0-2. Tot overmaat van ramp bleef het onfortuin Groeneweg achtervolgen. Vincent Hof raakte de lat en Maurice Eckhardt had een penalty kunnen krijgen door opzichtig vasthouden van Tugberk Ciftci. Meermaals verzandde de Zevenhuizense pogingen in de handen van doelman Ünal Can Bayka of naast diens doel.

Met nog een kwartier te gaan viel de wedstrijd in het slot. GLZ/Delfshaven scoorde vanuit randje buitenspel de 0-3. Toch deed Groeneweg nog wat terug. Freek Hoogeveen scoorde na een knappe steekpass van Dyon van der Graaf de 1-3. Een doekje voor het bloeden. 

Lichtpuntje

Toch had het doelpunt van Freek Hoogeveen nog een positief randje. Door de goal heeft v.v. Groeneweg in iedere competitiewedstrijd weten te scoren. Alleen het Haagse VUC kan hetzelfde zeggen in de eerste klasse B.

Ziekenboeg

De ziekenboeg van v.v. Groeneweg loopt daarnaast vol. Bas Roos, Joey Grootscholten, Jos Pieter Hordijk en Robin Zuierveld konden allen niet spelen tegen GLZ/Delfshaven. Tel daarbij op dat Vincent Hof en Rick Willemsen beiden geblesseerd naar de kant gingen afgelopen zondag. Daartegenover staat de terugkeer van Niels Heijkoop die na vier weken weer fit genoeg was om te spelen.  

Delen

Advertentie