DHC maatje te groot voor Groeneweg

Zondag is Groeneweg er niet in geslaagd de stunt van eerder dit seizoen tegen DHC te herhalen. Op bezoek in Delft verloren de Zevenhuizenaren met maar liefst 7-0.

De trainer van v.v. Groeneweg, René van Beek was heel helder over het behaalde resultaat in Delft: “Dit is een trieste dag voor v.v. Groeneweg. Met name de manier waarop het gegaan is”. Groeneweg kwam, zoals wel vaker dit seizoen snel op achterstand, maar leek zich terug te knokken. Tot scheidsrechter Gino D’Onorie rood trok voor Coen Hoogeveen. In de ogen van de leidsman had Hoogeveen een doorgebroken speler gevloerd, daarbij niet in ogenschouw nemende dat Yoeri Kooijmans de bal reeds in de voeten van debuterend doelman Rocco van Es had gelegd.

Hernieuwde tegenslag

“De eerste rode kaart vond ik een beetje overdreven”, Blikt Van Beek terug. “De 2-0 was ook nog eens anderhalve meter buitenspel. Dan zit alles tegen”, vervolgd de trainer zijn relaas. Dat Joey Grootscholten later in de eerste helft ook rood pakte hielp niet en zorgde mede voor een 3-0 ruststand.

Van Beek baalde vooral van de instelling van zijn ploeg in de tweede helft. “In de rust komen we samen. Dan geef ik aan dat we doelpunten moeten voorkomen. Als we dat dan niet uitvoeren en we gaan bij de 6-0 nog met vijf man proberen een doelpunt te maken, daar gaat het op dat moment niet op. Nu zitten de spelers met de hoofden naar beneden omdat ze met 7-0 verloren hebben. Dan hadden we moeten uitvoeren wat er gevraagd werd.”

Gat groter

Door de harde nederlaag staat Groeneweg nu op de veertiende een laatste plaats in de eerste klasse. Directe concurrent VELO speelde met 0-0 gelijk op bezoek bij Den Hoorn waardoor het gat van één punt verdubbeld is naar twee.

Beluister hieronder het volledige interview van verslaggever Philip van Es met Groeneweg-trainer René van Beek. 

Groeneweg-trainer René van Beek na DHC-Groeneweg (7-0): “Dit is een hele trieste dag voor Groenweg.”

Delen

Advertentie