DCV verliest ongelukkig van Strijen

DCV speelde zaterdagmiddag thuis tegen Strijen, een pot die ongelukkig uit zou pakken voor de Krimpenaren. DCV – Strijen eindigde in 1-2

De wedstrijd begon goed, beide teams zochten de aanval. Dit leidde tot kansen, maar hier kwamen geen doelpunten uit voort. Een doelpunt kwam er wel na ongeveer twintig minuten spelen. Strijen kreeg een penalty en aanvoerder Stam schoot deze onberispelijk binnen. DCV wat door de achterstand genoodzaakt was om de aanval te zoeken, ging in het vervolg opzoek naar de gelijkmaker. Deze leek er te komen na 37 minuten gespeeld te hebben, maar de bal belandde onfortuinlijk op de paal.

In de tweede helft startte DCV opnieuw sterk. Daan van Ingen, die inmiddels ingevallen was, had de 1-1 op de schoen, maar ook hij raakte de paal. DCV creëerde wel kansen, maar had het geluk niet aan de zijde. Als je hem zelf niet weet te maken, dan valt ‘ie aan de andere kant, zo ook vandaag. Strijen counterde en schoot de 0-2 binnen.

DCV, al wetende dat het lastig zou worden, kreeg op dat moment ook nog eens het weer tegen. Het begon te hagelen op Sportpark Waalplantsoen, dit kwam het spel niet ten goeden. DCV probeerde het nog wel, maar pas nadat het hagelen had opgehouden scoorde DCV, invaller Anthonio Thomas bracht het verschil terug tot één. Met nog twee minuten reguliere speeltijd plus nog wat blessuretijd voor de boeg ging DCV er nog vol voor. Dit mocht helaas niet baten en zo eindigde de wedstrijd in 1-2.

Door deze nederlaag verloor DCV de derde plek aan de amateurs van Sparta die wel wisten te winnen. Het gat met nummer vijf Hellevoetsluis bedraagt nog wel zeven punten, dus is er voor de Krimpenaren voor de rest geen wolkje aan de lucht.

Delen

Advertentie