CKC koploper af na 2-0 nederlaag tegen Hillegersberg

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week moest CKC zaterdag de draad weer oppakken. Dat lukte niet tegen de nummer tien van de competitie Hillegersberg. De geel-blauwen bleken met 2-0 te sterk voo 

Op een waterkoud veld had trainer Mario Meijer gekozen voor enkele aanpassingen aan zijn basis elf ten opzichte van vorige week. Keeper Thom Martherus verdedigde opnieuw het doel door de afwezigheid van Perry Heijser. De verwachting is dat die laatste in januari weer zijn rentree zal maken.

CKC ging fel van start en had duidelijk de intentie om de wedstrijd snel naar zich toe te trekken. Na de eerste 5 minuten keerde het spelbeeld echter en leek Hillegersberg juist het initiatief over te nemen. De thuisploeg kwam steeds beter door en scoorde met een hoge boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal plofte in de r. Daarna volgde een rommelige periode waarin geen van beide ploegen de overhand wist te krijgen. CKC zette in de laatste fase voor het rustsignaal nog wel aan en had een sterke periode. Maar een doelpunt leverde het niet op. Vlak voor rust was het keeper Martherus die bekwaam optrad bij een uitval van Hillegersberg en een grotere achterstand wist te voorkomen. Derhalve 1-0 bij de rust.

De tweede helft begon CKC vol goede moed aan de inhaalrace. Het zette vanaf het begin gelijk druk. Het grootste deel van het tweede bedrijf speelde zich ook af op de speelhelft van de thuisploeg. Het euvel van de bezoekers was evenwel dat ze het overwicht niet uit konden drukken in echte kansen en er dus niet in slaagden om gevaarlijk te worden voor het doel van de keeper. Omdat de aansluitingstreffer niet viel en CKC bleef aanvallen kwam er ruimte voor Hillegersberg voor de counter. Het gevaarlijkste moment kwam dan ook bij zo’n uitval. De bal belanddebuiten bereik van CKC-keeper Martherus op de paal.

In de eindfase bereikte CKC nog een paar keer het doel van Hillegersberg. Maar gescoord werd er niet door de bezoekers. De thuisploeg wist aan de andere kant, na een charge op Daniel van der Linden die daarna geblesseerd het veld moest verlaten, echter nog wel een uitval doeltreffend af te ronden en de 2-0 vlak voor tijd te scoren. Ook een zeer ruime blessuretijd hielp CKC daarna niet meer aan het zo nodige doelpunt. Zo verloor de ploeg voor de tweede keer op rij en raakte het daarbij ook de leiderspositie kwijt aan Nieuwerkerk dat derhalve als herfstkampioen de boeken in gaat.

In de winterstop gaat CKC op trainingskamp naar Delden om zich voor te bereiden op de het vervolg van de competitie. Vorig seizoen gaf het team na de winterstop de leiding uit handen. De ploeg moest toen toezien hoe IJsselmonde er met het kampioenschap vandoor ging. Men zal er op gebrand zijn om nu een betere voortzetting te hebben, en de inhaalrace op koploper Nieuwerkerk voortvarend aan willen pakken om het verloren terrein terug te veroveren. De tweede seizoenshelft gaat van start op zaterdag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen HWD. Aanvang om 14.45 uur op Sportpark ’t Veer.

CKC; Martherus; Sliep (75 Derksen), Van der Schelling, Huibregtse, Brons; Schippers, Bourne, Van Westen (61 Setoe); Van der Linden (88 Bader), Koster, Van Horik

Bron: CKC

Delen

Advertentie