Capelle wint belangrijke wedstrijd tegen Smitshoek

Zatermiddag heeft Capelle een belangrijke 2-0 overwinning geboekt op bezoek bij Smitshoek. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Capelle startte sterk, kreeg na acht minuten al een grote kans via Kevin van la Parra die met een afzwaaier overschoot. Na het sterke begin leek de storm van de Capellenaren te gaan liggen. Het bleef echter bij ‘leek’, want de groenhemden kregen een goede fase. Smitshoek werd onder druk gezet en kwam amper aan voetballen toe. Dit leidde ook tot de eerste Capelse goal. Rutger de Bos brak in minuut 28 de ban en schoot Capelle op voorsprong tegen de Barendrechters. Het leek alsof Capelle met 1-0 de rust in zou gaan, maar vlak voor rust kreeg Smitshoek een grote kans. De bezoekers op Sportpark Smitshoek veerden op, maar gelukkig voor doelman Van der Meer stond de lat in de weg.

De tweede helft begon wat gezapig, grote kansen voor beide ploegen kwamen er niet tot een kwartier voor tijd. Luuk Kraaijeveld kwam oog in oog met de keeper van Smitshoek en schoot de bal langs de goalie in het netje. Capelle zou deze comfortabele voorsprong vervolgens niet meer uit handen geven. En kon zo drie belangrijke punten bijschreven.

Met deze belangrijke punten in de strijd tegen degradatie liepen de Capellenaren weg bij de concurrentie. Met een wedstrijd minder gespeeld dan Spijkenise, die vandaag verloren bij XerxesDZB en tevens de veilige twaalfde plaats bezitten, is het verschil nog maar drie punten. Capelle heeft dus nog alles in eigen hand in de Hoofdklasse.

Capelle-trainer Ton van Bremen na zege op Smitshoek: “De jongens die vandaag gespeeld hebben, hebben het geweldig gedaan.”
Delen

Advertentie