Capelle – Spijkenisse tot de laatste seconde spannend

Capelle had voor aanvang van de wedstrijd tegen naaste belager Spijkenisse genoeg aan een gelijkspel. Lang leek het op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste seconden ontstond er nog een levensgrote kans…

Capelle, dat ongetwijfeld in het achterhoofd had dat een gelijkspel voldoende was voor lijfsbehoud, begon slap aan het duel. Echter leek Spijkenisse zich niet te realiseren dat deze wedstrijd kostte wat het kost gewonnen moest worden. Afgezien van een afstandsschot van Bram de Bruin dat onfortuinlijk in het zijnet belandde, gebeurde er in de eerste helft weinig noemenswaardig.

Uit een ander vaatje

Capelle begon voortvarend aan de tweede helft, na vier minuten was het al raak voor de Capellenaren. Luuk Kraaijeveld schoot vanaf de achterlijn tegen de rug van een verdediger van Spijkenisse aan. Bedoeld of onbedoeld, door dit schot van Kraaijeveld rolde de bal, weliswaar door de verdediger, over de doellijn.
Lang kon Capelle niet genieten van deze voorsprong. Een minuut later was het alweer gelijk, de groenhemden waren waarschijnlijk al met hun hoofd bij het feest wat na de wedstrijd zou plaatsvinden bij eventueel lijfsbehoud. Spijkenisse maakte dankbaar gebruik van deze onoplettendheid en kwamen zo weer op gelijke hoogte.

Waar menig supporter bang was voor het doorstoten van Spijkenisse, gebeurde dit, tot opluchting van de bezoekers op Sportpark ‘t Slot, niet. Spijkenisse maakte geen gebruik van deze kans, op het moment waar Capelle misschien wel op zijn zwakst en rijp voor de slacht was. Dit was natuurlijk ook een verdienste van de Capellenaren, inclusief de fans die altijd achter hun team blijven staan.

Spannende slotfase

Toen de laatste minuten van deze beslissende wedstrijd ingingen, zette Spijkenisse nog één keer alles op alles. Capelle, dat gedwongen werd tot verdedigen, maar desondanks af en toe nog een gevaarlijke counterkans kreeg, had het lastig. Toen de bezoekers in de 92ᵉ minuut dé kans van de wedstrijd kregen, hield iedereen op het sportpark hun adem in. Ze zagen de momenten voorbij flitsen waar Capelle dit seizoen kansen op een overwinning liet liggen. Alles hing af van dit moment: zou Capelle voor het tweede jaar op rij een niveau lager gaan acteren, óf zou Spijkenisse wonder boven wonder deze mogelijkheid om zeep helpen? Capelle kwam met de schrik vrij, de bal belandde aan de goede kant van de paal. Vrijwel meteen hierna floot arbiter Raymond Meilink af, wat betekent dat Capelle ook volgend jaar nog actief zal zijn in de Hoofdklasse.

Feest bij de Capellenaren

Interviews met de spelers en de trainer van Capelle kan je HIER beluisteren.

Delen

Advertentie