Capelle blameert zich tegen laagvlieger Rijsoord

VV Capelle verloor afgelopen zaterdagmiddag thuis van degradatiekandidaat Rijsoord. De Capellenaren hadden het betere van het spel, maar dat was niet genoeg voor de overwinning.

De Capellenaren startten sterk in eigen huis tegen de nummer 14 van de competitie Rijsoord. De Groenhemden domineerden de wedstrijd en de bezoekers kwamen er de eerste 21 minuten van de wedstrijd niet aan te pas. De ploeg uit Ridderkerk werd in de 22ᵉ minuut voor het eerst gevaarlijk en het was meteen raak. Rijsoord-spits Jimmy van der Vaart schoot de uitploeg op, een weliswaar onverdiende, voorsprong. Het duurde niet lang totdat Capelle de schade weer had gerepareerd. In de 35ᵉ minuut kwam Capelle namelijk langszij. Capelle kreeg een vrije trap waar Rijsoord eigenlijk een ingooi had moeten krijgen. Rutger de Bos nam de vrije trap en Leon Krznaric kon binnenschieten. In het restant van de eerste helft zocht Capelle nog wel naar het tweede doelpunt, maar de 1-1 stand zou nog op het bord staan toen de beide teams aan de thee gingen.

Die gelijke stand zou niet lang standhouden in de tweede helft. Na iets meer dan een kwartier spelen waren het weer de Ridderkerkers die op voorsprong kwamen. Marcello Gomes Da Veiga zette Rijsoord weer op voorsprong. Na een snelle counter over links kon hij in de buurt van de penaltystip binnenschieten.

In de 69ᵉ minuut leek de stand wéér gelijk getrokken te worden. Helaas stond er na een goede kopbal nog iemand van Rijsoord op de lijn om de bal uit de doelmond te koppen. Capelle probeerde het nog wel om een doelpunt te maken, maar zelfs een rode kaart voor Rijsoord-speler Lioe Anjie zorgde er niet voor dat Capelle erin slaagde om de gelijkmaker alsnog te maken.

Ondanks het verlies van drie dure punten vandaag staat Capelle nog altijd zesde. De aansluiting met de top lijken de Capellenaren nu wel te verliezen al is de achterstand op nummer drie Sportlust ’46 maar drie punten. Volgende week zaterdag speelt Capelle uit bij DUNO D dat een plekje lager staat aangeschreven.

Delen

Advertentie