Blamerende nederlaag voor Groeneweg tegen VFC

Zondagmiddag is de competitiestart in de tweede klasse van v.v. Groeneweg slecht verlopen. De Zevenhuizenaren verloren op sportpark Van ‘t Verlaat met 2-3 van VFC. Niet de uitslag maar het vertoonde spel baart zorgen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Groeneweg op voorsprong. Een goede voorzet van Kaj Leentfaar vanaf links kon door Freek Hoogeveen in de verre hoek worden gekopt. Maar na een kwartier ging het mis voor de Zevenhuizenaren. Waar tot dat moment het spel licht in het voordeel van VFC was, kwam Groeneweg er twintig minuten niet meer aan te pas. VFC-verdediger Mark van der Slot profiteerde optimaal van de zwakke fase. Uit een hoekschop kopte hij de Vlaardingers op gelijke hoogte.

Na rust ging het weer mis. Roy van de Graaf kon van dichtbij de 1-2 op de borden zetten waarna een snelle aanval van VFC een kwartier voor tijd via Tim Gudde tot 1-3 werd gepromoveerd. Op de counter maakte Freek Hoogeveen opnieuw op aangeven van Kaj Leentfaar de 2-3. Dat bleek echter een doekje voor het bloeden.

Twee stappen te laat

Doelpuntenmaker Freek Hoogeveen snapte ook niet wat er mis ging bij de Zevenhuizenaren. ‘Toen we op 1-0 kwamen, gingen zij wat beter voetballen. Ze konden iedere keer tussen onze linies voetballen. We waren elke keer twee stappen te laat. Het is dat ze het niet afmaakten, anders sta je met rust al 1-4 achter.”

Ook trainer René van Beek schaart zich achter die woorden. “We hebben de hele wedstrijd de controle niet gehad. We kwamen met een goede counter op voorsprong. Maar we hebben veel te weinig laten zien. Ze stonden negen van de tien keer op tien meter van de tegenstander. Als je wil willen zul je de meters moeten maken en het vuile werk voor elkaar moeten opknappen.”

Beluister hieronder de interviews met Freek Hoogeveen en René van Beek

Freek Hoogeveen: “We waren iedere keer twee stappen te laat”
René van Beek: “We hebben veel te weinig laten zien”

Delen

Advertentie