Betaald voetbaloverzicht: Wisselend succes in eredivisie en overzees

In het seizoen 2019/2020 volgt IJssel-sport de voetballers uit de regio die het betaalde voetbal hebben bereikt. In de eerste weekend van de eredivisie boekten onze regiospelers wisselende successen.

De eerste regiospeler die dit weekend in actie kwam was geboren Capellenaar Amir Absalem. De linksback van FC Groningen won op zaterdagavond met 1-0 op bezoek bij FC Emmen. Absalem zette zichzelf op het wedstrijdformulier, niet met een goal maar met een gele kaart in de 82e minuut.

Diezelfde avond kwam CVV Zwervers-jeugdproduct Nick Viergever in actie met titelkandidaat PSV in Enschede tegen FC Twente. Na de snelle tegengoal van Twente kwam PSV nog terug tot 1-1. Viergever speelde de volledige 90 minuten.

Net geen competitiesensatie

In Finland is de competitie ruim over de helft. Rick Ketting, die zijn eerste voetbalstappen zette bij v.v. Nieuwerkerk, kwam zondag met IFK Mariehamn in actie tegen de koploper van de Veikkausliiga, Inter Turku. In 90 minuten incasseerde Ketting één treffer en een gele kaart. Mariehamn wist echter niet te stunten tegen de ranglijstaanvoerder.

Delen

Advertentie