SVS komt tekort tegen XerxesDZB

SVS verloor zaterdagmiddag met 1-4 van XerxesDZB. De Capellenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar waren niet bestand tegen de aanval van ‘de Zebra’s’.

XerxesDZB nam vanaf begin af aan het heft in handen, de Rotterdammers zochten de aanval en SVS werd logischerwijs door die strategie diep op de eigen helft vastgezet. Dit kwam SVS nog niet eens zo slecht uit, met voorin snelle mannen zoals onder andere Shamar Berggraaf, Jurano O’Brien en Jonathan Linger, kwam SVS er een aantal keer gevaarlijk uit op de counter.

In de 35ᵉ minuut was het raak. SVS kwam, tegen de verhouding in, op voorsprong. Shamar Berggraaf was de gevierde man, hij rondde een goed uitgespeelde counter op aangeven van Jurano O’Brien koelbloedig af.

Xerxes leek door deze goal wakkergeschud te zijn, toch was het wéér SVS met de eerstvolgende grote mogelijkheid. Berggraaf leek opnieuw te gaan aanleggen voor een doelpunt, ware het niet dat hij vanuit buitenspelpositie vertrokken was. De score bleef dus ongewijzigd en er zou tevens gerust gaan worden met 1-0 op het scorebord.

Andere helft, ander Xerxes

Waar SVS de voorsprong niet wist te verdubbelen, wist de voormalig profclub wel te scoren. Negen minuten na rust maakte Marvin Strik de gelijkmaker. Niet veel later was het weer raak, de nummer 10 van Xerxes scoorde opnieuw, dit maal vanaf de penaltystip.

Na de 1-2 vloeide het geloof in een goede afloop een beetje weg. Xerxes was het lek in de eerste helft, waarin het ook al het spel maakte maar nog niet kon scoren, boven. De supporters die nog vertrouwen hadden in een stunt aan de kant van SVS kwamen even later bedrogen uit. Orlano Stewart zette Xerxes op een comfortabele 1-3 voorsprong.

Beide ploegen leken de laatste twintig minuten wel te kunnen leven met de stand. Xerxes wist in de blessuretijd van de wedstrijd nog eenmaal te scoren en breidde de score uit naar 1-4 wat ook de uitslag zou blijven.

SVS hoeft zich zeker niet te schamen voor de uitslag van vandaag. Xerxes speelt een klasse hoger dan SVS en ze konden ‘de Zebra’s’ goed partij bieden in de eerste helft.

Delen

Advertentie