SVS boekt monsterzege op Deltasport

Met vijf punten uit zes wedstrijden en een twaalfde plek nam middenmoter SVS het zaterdagmiddag op tegen het iets hoger staande Deltasport. Na twee wedstrijden niet gewonnen te hebben ging SVS heel hongerig ten strijde op het eigen Sportpark Schenkel.

Het was een zonnig, maar ook een koud en slecht begin bij de wedstrijd tussen de clubs uit Capelle en Vlaardingen. Pas na een half uur waren de eerste echte kansen te zien en dat resulteerde in de 34e minuut in een 1-0 voorsprong voor SVS. Spits Jonathan Linger brak de ban. Vlak voor rust wist Yannick de Lely de voorsprong te verdubbelen naar een 2-0 voorsprong.

SVS kwam los in de tweede helft

Na rust had SVS de smaak te pakken. We waren nog geen drie minuten onderweg of de 3-0 werd al binnen geschoten. Vervolgens nam SVS wat gas terug waardoor Deltasport steeds meer moest gaan aanvallen. Al deze aanvallen resulteerde niet in een goal en Coach Ton Pattinama besloot daarom om nog aanvallender te gaan wisselen zodat hij er misschien nog wat uit kon halen voor Deltasport. Dit zorgde voor meer ruimte om te counteren voor SVS en daarom wist Jonathan Linger in de 84e minuut de 4-0 te maken. Nog geen minuut later was het invaller Chris van der Graaf de 5-0 te maken en alsof dat nog niet genoeg was kopte centrale verdediger Tim de Winkel uit een corner de 6-0 binnen. Na 90 minuten spelen was dit ook de eindstand op Sportpark Schenkel.

Met deze 6-0 overwinning doet SVS goede zaken in de competitie en staat nu op een achtste plek met acht punten uit zeven wedstrijden. Volgende week zaterdag, negen november, speelt SVS uit tegen De Zwerver. De bal zal om 14:30 rollen in Kinderdijk.

Delen

Advertentie