TC Nieuwerkerk pakt kop in Eredivisie

Op een zonnig tennispark aan het Britsezoom behaalden de heren van TC Nieuwerkerk een derde klinkende overwinning op rij tegen hekkensluiter ALTA.

Hiermee staat TC Nieuwerkerk voorlopig op de eerste plek in de Eredivisie met twee punten voorsprong op nummer twee. Guy den Heijer speelde de eerste single tegen Steven Korteling. Bij 3-2 in de eerste set volgden vier breakes op rij. Het werd uiteindelijk een tiebreak die Den Heijer overtuigend met 7-1 won. De weerstand van zijn tegenstander was hiermee blijkbaar gebroken, want de tweede set gaf weinig problemen (7-6 6-2).

Ook Stephan Fransen(foto bij artikel) bewees opnieuw zijn goede vorm van de afgelopen weken. Hij ging goed van start tegen Wouter Verhoef. Na een eenvoudig gewonnen set, kwam hij in de tweede set even met 1-3 achter, maar gaf hierna geen game meer weg (6-1 6-3). Fransen glimlachend hierover: “Ik moest weer even focussen”.

Aanvoerder Yoran Verschoor(foto’s onderaan) stond tot halverwege de eerste set tegen Jeroen van der Hoek steeds een break achter. Maar op het juiste moment wist hij de stand in zijn voordeel om te buigen en zowel de set als de partij knap in twee sets naar zich toe te trekken (6-4 6-3). Ook Jeroen Camfferman speelde een solide partij tegen David de Goede met leuke lange rally’s, waarin Camfferman duidelijk de sterkste was (6-2 6-2). De dubbels kende geen problemen zodat de eindscore op 6-0 kwam.

Na afloop vertelt een blije Verschoor: “Vandaag gingen we op papier voor de volle winst, maar dan moet je het nog wel even doen. Gelukkig lukte dat. De tweede helft van de competitie wordt voor ons nog zwaar. We moeten onder andere nog tegen de landskampioen DUNO, TOP Papendrecht en Lewabo met Timo de Bakker en Stefan Wauters. Allen teams van het NK 2017. Het is dus pure noodzaak om zoveel mogelijk punten binnen te halen voor een plek bij de eerste vier om deelname aan de play-offs zeker te stellen.”

Komende week is geen competitie. Op 6 mei staat de uitwedstrijd tegen landskampioen T.V. DUNO (in Doorwerth) op het programma.

 

Delen

Advertentie