Play-offs ver weg voor TC Nieuwerkerk

De heren van TC Nieuwerkerk hebben na het gelijkspel tegen Suthwalda uit Zuiderwolde een hele kluif aan het behalen van de play-offs om het landskampioenschap. In Nieuwerkerk aan den IJssel werd het 3-3.

De eerste twee singlewedstrijden werden door Guy den Heijer (foto) en Jeroen Camfermann in Nieuwerkerks voordeel beslecht. Stephan Fransen kon mede door een blessure echter geen potten breken tegen Suthwalda-speler Tim van Terheijden. Vervolgens slaagde ook Bart van den Berg er niet in om te winnen, Boy Westerhof, vijfde op de nationale ranglijst, bleek een maatje te groet voor de Nieuwerkerk.

De 2-2 in het enkelspel werd uiteindelijk een eerlijke verdeling van de punten. Het duo Camfferman/Verschoor won simpel met twee maal 6-2 van het Suthwalda-duo Jans/Dallinga. Van den Berg en Den Heijer kwamen helaas niet verder dan een 6-7, 4-6 nederlaag waardoor men met 3-3 gelijkspeelde tegen de eredivisiedebutant.

De regerend kampioen TC Nieuwerkerk heeft nu een pittige klus voor de boeg om bij de beste vier te komen in de competitie. Die plaatsen geven recht op de play-offs. Momenteel staan de Nieuwerkerkse tennisers vijfde met achttien punten, twee punten achter Healthcity Arnolduspark. Op 2 juni speelt TCN de laatste competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Kimbria Hulpmiddelenwereld.

Foto: Paul Verschoor

Delen

Advertentie