Barracuda sluit korte baan seizoen succesvol af.

Zaterdag en zondag streden de zwemmers van Barracuda in iedere leeftijdsklasse om de medailles tijdens het korte baanseizoen.

De junioren duelleerden in Eindhoven terwijl de ‘Masters’ afreisden naar Zwolle. Met maar liefst drie gouden, zestien zilveren en vier keer een bronzen plak kan gesproken worden van één van de meest succesvolle toernooien.

Bij het Masters toernooi zwom Emiel van Beusekom in een fraai persoonlijk record van 4.49.53 naar de titel op de 400 m wisselslag. Ook op de 800 m vrijeslag mocht hij zich de beste van Nederland noemen in de groep 25 jaar ouder in 9.05.06. Samen met Melissa van der Heijden, Denise Boereboom en Pascal van Haaren werd de Nationale titel binnen gehaald op de 4 x 100 m vrijeslag estafette voor mix-teams. Van de Heijden en Boereboom snelden beiden naar een knappe 1.01. Van Haaren trok door met 56.15 en Beusekom trok de winst naar het team toe met een knappe 54.49! Mark Hensen en Walter Rolloos scoorde beide viermaal een zilveren medaille. Hensen had lange tijd zicht op de Nationale titel op de 200 m wisselslag maar moest genoegen nemen met zilver op 0,04 seconde.

Denise Boereboom was uiteindelijk de groot verdiener met 1 x goud, 6 keer zilver en 1 x brons! Op de 100 m schoolslag trok Melissa van der Heijden een streep door het 10 jaar oude clubrecord van Alysia van Horrik op de 100 meter schoolslag en bracht de nieuwe Barracuda top-tijd naar beneden tot 1.17.04.

In Eindhoven schreven de junioren Historie door als eerste Barracuda team een bronzen plak te veroveren op een estafette nummer. Sanne Slof, Emma Verkuyl, Marit Huisman en Anouchka Bos kwamen op de zware 4 x 200 m vrijeslag aflossing tot een snelle tijd van 9.29.19 en zagen alleen het team van de Dolfijn Amsterdam enThe Hague Swimming voor zich eindigen.

Foto bij artikel: Walter Rolloos (trainer), Robin van Beusekom, Emiel van Beusekom, Pascal van Haaren, Melissea van der Heijden, Denise Boereboom, Esmée Rolloos en Ids de Klerks

Delen

Advertentie