Barracuda selectie rijgt successen aaneen

Met de afsluiting van het kortebaan seizoen in zicht stapelen de succes momenten van de Barracuda zwemselectie zich op.De persoonlijke records sneuvelen massaal en de nodige tickets voor de Nationale kampioenschappen korte baan (25 meter bad) van eind november worden binnen gehaald.

Afgelopen week zijn de regionale kampioenschappen afgesloten met prachtige resultaten voor Emma Verkuijl. Mooie races brachten haar nieuwe start bewijzen voor het Nationaal Kampioenschap. Een geweldige tijdverbetering op de 400 meter vrijeslag van maar liefst 17 seconden leverde brons op in 4:48:45. De 400 m wisselslag was met een formidabele verbetering van 20 sec net niet genoeg voor het podium; 5.33.25 maar wel genoeg voor de beste 8 van Nederland en een plek op het NK. Samen met Sanne Slof, Marit Huisman en Anouchka Bos tekende zij ook voor deelname bewijzen op de 4 x 100 meter vrijeslag, 4 x 200 meter vrijeslag en de 4 x 100 meter wisselslag estafettes. Brons was er ook voor Joshua Aggusalim op de 200 m vlinderslag.

Afgelopen zaterdag leverde het team van ZPV Barracuda een mooie prestatie. In de tweede ronde van de Regionale clubcompetitie eiste het de derde plek op. Vooral de damesselectie behaalde de nodige punten binnen met Anouque Berhuis en Melissa van der Heijden op de 200 m rugslag. Denise Boereboom tekende samen met Van der Heijden voor de podiumplaatsen op de 200 meter vrijeslag en 50 meter vlinderslag.

In de jongste gelederen waren het Adem Ziat, Chen Xi van Vianen, Mila Oomens en Jinth Engelse die de ploeg in de race hielden. Marit Huisman, Sanne Slof, Anouchka Bos en Emma Verkuijl trokken de estafettes naar podium plekken. Een knappe 3e plek was er voor Robin Pienaar op de 100 m wisselslag in 1.11.30

Melissa van der Heijden sleetpe een dag later startbewijzen voor het NK binnen. Met mooie persoonlijke records de 50 en 100 meter vlinderslag verwierf zij startbewijzen voor het NK. Emma Verkuijl haalde het laatste ticket op de 200 m wisselslag met een nieuw clubrecord van 2:36:67. Robin Pienaar overtrof zichzelf op de 100 meter vrijeslag. De barrière van 1 minuut komt in zicht. Met 1.00.86 kan zij zich gaan bewijzen tijdens het nationaal kampioenschap in Eindhoven.

Delen

Advertentie