ACZ overtuigend op meerkamp synchroonzwemmen

ACZ nam afgelopen zaterdag deel aan het Meerkamp Uitvoeringen Synchroonzwemmen in zwembad Aquarijn in Alphen aan de Rijn.

Ook deze beginnende synchroonzwemmers van de Algemene Capelse Zwemvereniging ACZ bleken te sterk voor andere zwemsters. Op alle onderdelen waaraan ACZ deelnam, ging de vereniging met het goud naar huis.

De overgelukkige ACZ Synchroonzwemsters behaalden vijfmaal de eerste plaats. Deze beginnende zwemmers vertegenwoordigden ACZ bij de duetten en de ploegen, waaraan zeven verenigingen in KNZB-regio West (van Katwijk tot Gouda) deelnamen.

In de zogenaamde meerkampwedstrijden doel alle synchroonzwemmers uit deze regio mee, die bij hun eigen vereniging de basiselementen van het synchroonzwemmen in een opbouwend systeem leren. Voor deze wedstrijden zijn de vijf aanloopdiploma’s ingedeeld in drie categorieën: categorie 1 voor degenen die net begonnen zijn, categorie 2/3 voor degenen die een of twee jaar zwemmen en categorie 4/5 voor degenen die bijna alle basisvaardigheden onder de knie hebben.

Bij de bodem beginnen

ACZ besteedt niet alleen veel aandacht aan haar selectiezwemmers, ook de beginnende zwemmers krijgen aandacht. Volgens de Technische Commissie: ‘Een goede pizza begint immers bij de bodem. Het is de kweekvijver voor onze selectie. Maar ook op recreatief niveau willen we de zwemmers het beste van het synchroonzwemmen bijbrengen.’

Kijken of proberen?

Op zondagmiddag 24 juni bestaat de mogelijkheid om alle synchroonzwemniveaus van ACZ de revue te zien passeren. Ook letterlijk de revue: want om 14.30 en 16.30 uur vinden twee eindshows plaats met als thema ‘Musicals’. Iedereen die geïnteresseerd is, kan deze shows bijwonen. Kaarten (€ 3) zijn te bestellen via aczsynchro@gmail.com.
Ben je dan in de ban geraakt van deze mooie combinatiesport van zwemmen/ballet/turnen/dansen én in het bezit zijn van het A-zwemdiploma, bezig met B? Na de zomervakantie kun je voor € 10 zes keer meedoen of een korte kennismakingscursus van vier lessen. Opgeven kan op de dag van de shows of via bovengenoemd emailadres.

‘We hebben nieuwe aanwas hard nodig’, aldus de Technische Commissie. ‘Het Synchroonzwemmen is een onbekende sport. Het is geen sport waaraan je als eerste denkt, wanneer je kind klaar is met het zwem-ABC. Om onze kweekvijver gevuld te houden en kinderen lekker bezig te laten zijn met deze mooie sport, blijft nieuwe instroom nodig .’

Delen

Advertentie