Open Super Synchro middag bij ACZ

Ben je 6 jaar of ouder en heb je een zwemdiploma A? Hou je van zwemmen, dansen, muziek, mooie badkleding en een gezellige vereniging? Dan is Synchroonzwemmen echt iets voor jou en ben je welkom op de Super Synchro middag van ACZ, op zondag 3 februari.

Synchroonzwemmen is een veelzijdige sport, vol dans, muziek en show. Op het ritme van de muziek beweeg je door het water. Door de combinatie van kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en muzikaliteit zetten jij en de andere zwemsters uit jouw team een uitvoering zo goed mogelijk neer. Maar ook individuele prestaties zijn belangrijk, bijvoorbeeld in een figurenwedstrijd.

In het synchroonzwemmen zijn 4 wedstrijddiploma’s te behalen, oplopend in moeilijkheid van Beginner tot Senior. Tevens zijn er 5 aanloopdiploma’s welke benodigd zijn om voor wedstrijddiploma’s in aanmerking te komen.

Enkele kenmerken die een synchroonzwemster na verloop van tijd door training krijgt:

  • de lenigheid van een turnster;
  • de conditie van een zwemmer die de 800m crawl zwemt, maar met minder gelegenheid om te ademen;
  • de lichaamsbeheersing van een kunstschaatser die figuren, sprongen en draaien maakt, maar dan in het onstabiele water;
  • de kracht van een waterpolospeler om zo hoog mogelijk uit het water te komen;
  • de elegante houding, het gevoel voor muziek en aandacht voor choreografie van een danser;
  • de ritme van muziek feillos kunnen horen en meetellen.

Super Synchro middag

Om kinderen te laten kennismaken met synchroonzwemmen en onze gezellige zwemvereniging ACZ, organiseert de afdeling Synchroon op zondag 3 februari een open dag in De Blinkert. Dit is een geweldige kans om kennis te maken met deze bijzondere tak van sport.

Tijdens de open dag worden er verschillende demonstraties gezwommen en kan er deel worden genomen aan verschillende workshops. Zo leer je bijvoorbeeld figuren in het water te maken en te zwemmen op muziek. Aan het eind van de dag zwem je al een dansje met alle andere kinderen. Vergeet dan ook niet je badkleding mee te nemen, en de ouders/verzorgers adviseren wij om video opnamen te maken van de prestaties van de kinderen die al na de eerste workshops zichtbaar zijn. En als je enthousiast geworden bent, kun je daarna een strippenkaart nemen voor enkele trainingen.

Deelname

Ben je tussen de 5 en 12 jaar en heb je een zwemdiploma A? Meld je dan aan voor de Super Synchro middag!

Zondag 3 februari van 14.30-16.30 uur
Zwembad de Blinkert.
Valeriusrondeel 700, Capelle aan den IJssel.

Je kunt je aanmelden voor de workshops op de Super Synchro dag door een mail te sturen naar aczsynchrodag@gmail.com.

Mocht je op deze dag niet kunnen, dan kan je altijd een mailtje sturen om een andere dag een keertje mee te doen.

Wil je alleen naar de demonstraties komen kijken, dan kan dat natuurlijk ook. De toegang is gratis.

Delen

Advertentie