Noa Lang scoort hattrick bij basisdebuut in Ajax 1

Capellenaar Noa Lang kreeg vandaag van Ajax-trainer Erik ten Hag een basisplaats in de wedstrijd Ajax – FC Twente. Scoren bij je debuut als basisspeler is voor een voetballer een moment voor de eeuwigheid. Ajacied Noa Lang deed het zondagmiddag maar liefst 3 keer.

Een kleine 30.000 toeschouwers zagen Ajax de wedstrijd in Enschede erg slecht beginnen. Ajax stond na 19 minuten spelen al 2-0 achter. Noa Lang maakte echter de aansluitingstreffer na 32 minuten. Na goed voorbereidend werk van Donny van de Beek en Hakim Ziyech kon Lang gemakkelijk inschieten.

In de 51ste minuut zorgde Lang voor de gelijkmaker. Hij kon van dichtbij binnen schieten nadat een aantal spelers de bal hadden gemist. Na 70 minuten voetbal maakte Lang zijn gedenkwaardige basisdebuut compleet door te scoren na een flinke blunder van FC Twente Doelman Joël Drommel (2-4).

Lang werd in de 79ste minuut gewisseld omdat hij last van kramp had. Klaas-Jan Huntelaar zette de eindstand van 2-5 op het scorebord door in de 96ste minuut te scoren.

Noa Lang werd de tweede Ajacied na Henk Groot in 1959 die zijn eerste basisplaats met een hattrick heeft bekroond.

Delen

Advertentie