Nieuwerkerk zet grote stap naar het kampioenschap na gelijkspel tegen CKC

De topper tussen Nieuwerkerk (1e) en CKC (2e) eindigde zaterdagmiddag in 1-1

Het was een spannende wedstrijd vandaag op Sportpark Dorrestein. CKC moest namelijk winnen om helder zicht te houden op het kampioenschap. Nieuwerkerk zou praktisch zeker zijn van het kampioenschap met een overwinning op CKC.

Nieuwerkerk moest al vroeg in de wedstrijd een tegenslag verwerken. In minuut 15 pakte Maurice Treffers al een rode kaart. Vanaf dit moment tot aan de rust was het vooral CKC dat in de aanval was, maar het kwam niet tot score.

20 minuten na het begin van de tweede helft nam Nieuwerkerk verrassend de leiding. Wesley van der Dries schoot zijn team naar de 1-0. Vervolgens, 6 minuten voor tijd maakte CKC de gelijkmaker. Het was Mike van der Spoel die in minuut 84 de hoekschop binnen kopte.

CKC deed er in de laatste fase van de wedstrijd nog alles aan om op voorsprong te komen, maar slaagde hier niet in. De wedstrijd eindigde in 1-1

Alsnog zet Nieuwerkerk met dit gelijkspel een grote stap naar de titel. Als ze de volgende wedstrijd op 18 mei tegen SDV weten te winnen, mogen ze zichzelf kampioen van de 4e klasse F noemen.

Delen

Advertentie