Nieuwerkerk weet niet te winnen van ‘s Gravendeel

NIEUWERKERK – Nieuwerkerk speelde afgelopen zaterdagmiddag thuis tegen ‘s Gravendeel. De koploper kwam voor het eerst sinds lange tijd op achterstand en moest na een rode kaart met tien man verder.

Beide teams startten vol goede moed aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd en hieruit viel dan ook het eerste doelpunt. Marco Kruijthof, van ‘s Gravendeel, pikte de bal op en dribbelde door tot de rand van het strafschopgebied. Hij besloot te schieten en met succes: de 0-1 was een feit. Nieuwerkerk moest even bijkomen van dit bijna unieke feit, het kwam zowaar een keer op achterstand. De 0-1 stand bleef op het bord staan tot aan de tweede helft.

Eerst leek de voorsprong van de bezoekers namelijk verdubbeld te worden. ‘s Gravendeel kreeg een ongelofelijk grote kans, maar de aanvaller van de bezoekers leek hier zelf ook van te schrikken. Hierdoor kon de bal alsnog onderschept worden. Nieuwerkerk had het dus al lastig, maar kreeg ook nog eens een rode kaart na 60 minuten. Het leek dus alleen maar lastiger te worden voor de kampioen van de 1ᵉ periode. Gelukkig werd Nieuwerkerk weer enigszins in het zadel geholpen door een toegekende strafschop. Remco Langerveld ontfermde zich over dit buitenkansje en faalde niet.

Nieuwerkerk ging na de gelijkmaker opzoek na de voorsprong. Het houtwerk werd nog twee keer geraakt, maar Nieuwerkerk wist niet nóg een te keer scoren. De wedstrijd eindigde dus in 1-1.

Door dit gelijkspel is Nieuwerkerk de koppositie kwijt in de derde klasse. Volgende week gaan de Nieuwerkerkers op bezoek bij Dubbeldam, momenteel de nummer vijf in de competitie.

Delen

Advertentie