Nieuwerkerk weer bovenaan na winst op Bolnes

De koppositie is weer voor v.v. Nieuwerkerk. De roodhemden wonnen dinsdag de inhaalwedstrijd van Bolnes met 3-0. Daardoor staat naaste belager Bergambacht weer op drie punten afstand.

In de eerste helft kwam Nieuwerkerk na iets minder dan een kwartier voetballen op voorsprong. Wayne van den Burg schoot van de rand van het zestienmetergebied raak, mede door een blunder van de Bolnes-doelman. In de minuut 31 verdubbelde de ploeg van Ron Luijten de marge naar 2-0 door een goal van Wesley van der Dries.

In de tweede helft was Nieuwerkerk de betere ploeg. Dat resulteerde in de 68e minuut in de 3-0 van Wesley van der Dries, wat tevens de eindstand betekende. Een ander lichtpuntje is de rentree van Menno Homan, die na blessureleed de laatste tien minuten mee mocht doen van Luijten. Hij lijkt de apotheose van het seizoen inzetbaar voor de Nieuwerkerkers.

Door de zege hoeft Nieuwerkerk de koppositie dus niet meer te delen met Bergambacht. Nieuwerkerk heeft uit 22 wedstrijden 59 punten verzameld, drie meer dan Bergambacht en zes meer dan CKC.

Delen

Advertentie