Nieuwerkerk opent competitie met ruime zege op DFC

Nieuwerkerk speelde de eerste wedstrijd van het competitieseizoen tegen DFC. Het zou een makkelijke middag worden in Dordrecht.

Waar andere clubs, waaronder DFC, al hun eerste wedstrijd(en) gespeeld hadden, was dit de eerste wedstrijd van Nieuwerkerk in de 3e klasse C. De eerste helft verliep stroef voor Nieuwerkerk. Underdog DFC kon goed partij bieden zodat de 0-1 lang uitbleef, maar DFC creëerde zelf maar weinig. We gingen rusten met een 0-0 stand.

Nieuwerkerk breekt verdediging DFC en loopt uit naar een monsterscore

De tweede helft verliep het spel een stuk beter voor Nieuwerkerk. Na precies een uur spelen in de wedstrijd scoorde Remco Langeveld de 0-1. Na de openingstreffer ging het heel hard. Het liep in een kwartier uit naar 0-4 door onder andere een goal van Bart Slob. Twee minuten later en tevens in de 77e minuut werd het ook nog 0-5 door wederom een goal van Remco Langeveld. Het laatste kwartier van de wedstrijd deden beide teams rustig aan. Blessuretijd was niet nodig en daarmee won Nieuwerkerk met 0-5 van DFC.

Volgende week zaterdag mag Nieuwerkerk thuis proberen om tegen BZC / Zuiderpark meteen de tweede overwinning te behalen. Om 14:00 rolt de bal op Sportpark Dorrestein.

Delen

Advertentie