Natuurgras hindert SVS tegen Zuidland

SVS heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In en tegen Zuidland werd het 2-2. De reden? Het echte gras.

“Ik merk aan mijn ploeg wel last heeft van het echte gras,” aldus SVS-trainer Wout Ooms, “Het voetbal dat normaal gesproken in het team zit, halen we niet op natuurlijk gras.” De wedstrijd op het sportcomplex ‘Groot-Nibbeland’ ontwikkelt zich als snel in een ‘lange-halen-gauw-thuis’ wedstrijd. De lange bal is het meest gehanteerde middel om een aanval op te zetten. Goed voetbal is ver te zoeken.

Concentratie

SVS kijkt in Zuidland lang tegen een 1-0 achterstand aan. Ayrton Verlaan had de ploeg van trainer Peter den Haan in de 40ste minuut op voorsprong geschoten na een slippertje van Bob Sonnevelt. Pas na ingrijpen door Ooms kantelt de wedstrijd. De ingevallen Jeroen de Lely stoomt op rechts op en levert een puntgave voorzet op Yannick de Lely die in vrijstaande positie de bal tegen de touwen kopt.

Tien minuten later is het weer raak. Een verre vrije trap van Roy Rijsdijk komt op het hoofd van de meegekomen Tim de Winkel. Zijn kopbal is doelman Cas Abbas van Zuidland te machtig en voor het eerst in de wedstrijd leidt SVS. AL is die voorsprong maar voor korte duur. “Binnen een minuut staat de 2-2 (doelpunt Randy de Macker red.) al weer op het scorebord. Weer een knullig moment in onze verdediging. Inmiddels zijn dat er al vijf in twee wedstrijden. Dat vind ik wel veel” zucht Ooms.

Echt gras

Volgende week staat voor de Capellenaren weer een wedstrijd op echt gras op het programma. De huidige nummer zeven van de tweede klasse D gaat dan op bezoek in Vlaardingen bij het nog altijd puntloze CWO. Weer een wedstrijd op natuur gras. Op de vraag of het misschien niet verstandig is om op echt gras te trainen, was de oefenmeester kort: “Nee, ik zie daar winst niet in. Elk grasveld is namelijk anders. Het is jammer dat het weer gras is maar oké.” Ook van de wedstrijd in Vlaardingen hoeft u geen moment te missen. IJssel-sport is er live bij aanwezig.

Opstelling SVS: De Keijzer, Van der Geest, De Winkel, Peeters, Sonnevelt, Badal, Valk, Linger, Y. De Lely, Rijsdijk, Lingen.

Bekijk hieronder de interviews die verslaggever Youp Kruithof na afloop had met Trainer Wout Ooms en aanvoerder Nick Peeters.

Delen

Advertentie