Medailles voor Barracuda in nationale competitie

Dit weekend werd er gezwommen in Andel in de Nationale zwemcompetitie. Barracuda was met name succesvol op de estafette onderdelen met twee keer goud, twee keer zilver en éénmaal brons.

In de Nationale Zwemcompetitie strijdt Barracuda met 32 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar. De competitie begon met enkele estafettes 4x 50 meter vrijeslag; de jongens junioren behaalde een prima tweede plek, de dames junioren werden eerste.

Aansluitend de senioren, Emiel van Beusekom verbeterde zijn 50 meter vlinderslag met 0,12 seconden. Denise Boereboom verbeterde vervolgens haar tijd op de 100 meter vrijeslag 0,07 seconden.

Op de 200 meter schoolslag bij de junioren verbeterde Anouchka Bos haar tijd met 38 seconden en doorbrak daarmee de magische drie minuten grens. Bij de senioren zorgde Melissa van der Heijden voor het vuurwerk. Door een verbetering van 1,5 seconden op de 200 meter schoolslag behaalde ze een clubrecord. Afsluitend waren de estafettes 4x 100 meter vrijeslag ook hier behaalde de jongens de tweede plaatst en de dames, die met twee teams meededen, werden respectievelijk eerste en derde.

Delen

Advertentie