Matig Nieuwerkerk wint uit bij Leonidas

Zaterdagmiddag ging Nieuwerkerk in Rotterdam op zoek naar de tweede overwinning op rij. De ploeg van Ron Luijten nam het op tegen Leonidas dat al vier van haar zes wedstrijden had verloren in de 3e klasse C. Nieuwerkerk daarentegen had na vijf gespeelde wedstrijden al drie overwinningen geboekt.

De wedstrijd begon stroef vanaf beide kanten. Veel hoogtepunten zagen we niet in het eerste half uur en beide teams creëerden maar weinig. Hét moment van de eerste helft kwam een paar minuten voor het rustsignaal toen een speler van Leonidas een rode kaart pakte na een doldwaze tackel waardoor de club uit Rotterdam de wedstrijd moest uitspelen met tien man.

Nieuwerkerk beter in de tweede helft

In de tweede helft schoot Nieuwerkerk uit de startblokken en speelde het een stuk beter dan in de eerste. In de 55e minuut was het, wie anders dan, Remco Langerveld die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong schoot. Vervolgens verzwakte Nieuwerkerk weer een beetje waardoor Leonidas steeds meer kansen kreeg. Een paar kansen zagen we waarvan er eigenlijk wel één had in moest, maar de gelijkmaker bleef uit. Tien minuten voor tijd was het weer Remco Langerveld die het net wist te vinden, maar zijn tweede goal werd afgekeurd door de arbitrage. Één minuut voor tijd viel de 0-2 alsnog, maar deze goal werd dit keer niet gemaakt door Langerveld maar het was Rick van der Kreke die dit keer het net wist te vinden voor Nieuwerkerk. Hierna klonk het laatste fluitsignaal wat de eindstand op 0-2 bracht.

Met deze overwinning staat Nieuwerkerk er goed voor in de 3e klasse C. De ploeg van Ron Luijten neemt een 5e plek in beslag en heeft 13 punten behaald uit zes wedstrijden, wat één wedstrijd minder is dan de concurrentie. Een extra overwinning zou Nieuwerkerk op de 2e plaats zetten. Volgende week speelt Nieuwerkerk uit tegen het eerste elftal van IJsselmonde. IJsselmonde is de hekkensluiter, want na zeven gespeelde wedstrijden heeft het nog geen punt behaald.

Delen

Advertentie