Video: Stephan Groeneweg baalt van nederlaag KCC tegen KZ

KCC verloor in de derde speelronde met 21-27 van de Korfbal Leauge van KZ uit Koog aan den Zaan. 

En dat is toch vreemd te noemen. KCC ging immers rusten met een 13-11 voorsprong. Maar na rust zag de wereld er heel anders uit voor de Korfbal Combinatie Capelle.

 

Voorsprong verdampt

“In de eerste helft hielden we ons goed aan het tactische plan. KZ is één van de ploegen waar we punten tegen kunnen pakken. Dan gaan we met 13-11 de rust in. Dat is gewoon prima. Maar na rust knallen zij (KZ) er gelijk overheen.” memoreert Stephan Groeneweg na afloop van de wedstrijd. Daarnaast is Groeneweg ook direct kritisch en realistisch. “Dit mag eigenlijk niet gebeuren, het is gewoon zonde.”

Toch was KCC in de tweede helft niet direct uitgeschakeld. Na een goede serie van Groeneweg zelf, ingeleid door een prachtige éénhandige lay-up, kwam KCC weer terug in de wedstrijd tot 18-20. “We konden toen terugkomen naar één punt verschil. Maar verdedigend zijn we dan iets te slap en loopt KZ weer uit naar vier doelpunten verschil. Toen viel het geloof een beetje weg en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.”

Personele problemen

Ondanks dat het pas het begin van het seizoen is kent KCC personele problemen. Julian Middelkoop zat net als tegen DeetosSnel op de tribune, ditmaal met enkelklachten. Desgevraagd reageert Groeneweg: “De mensen die in het veld stonden kunnen het niveau aan. Toch is het doodzonde dat Middelkoop is uitgevallen. Je hebt op dit niveau echt tien man nodig. Dan val je vandaag in mogelijkheden wat terug. Dat ze die mogelijkheden bij KZ wel hadden is jammer voor ons, maar klasse van KZ.” Daartegenover stond wel weer de terugkeer van Demi van Oosten, die de  voorbereiding  en de  eerste twee competitiedstrijden in de zaal moest missen.

Toch kan men bij KCC met goede moed naar volgende week kijken. Concurrent DeetosSnel verloor in Friesland slechts met één doelpunt verschil van LDODK, 23-24. “Dat DeetosSnel daar met één doelpunt verschil verliest zegt genoeg. Als we er keihard voor werken en een goed tactisch plan opstellen dan kunnen we kijken wat er te halen valt.”

Delen

Advertentie